Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Местният феодализъм: Ето я родата на Делян Добрев във властта в Хасково - кум, сват, майка, баща и съученици

Вчера депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че  приятелско-роднинският кръг на шефа на парламентарната комисия по енергетика и областен координатор на ГЕРБ Делян Добрев е подчинил община Хасково.

Кои са хората, за които иде реч?

Партията на Бойко Борисов се добра с триста зора до кметското място в южния град чак през 2015 г. Преди това ГЕРБ само ближеше рани от изборни загуби от считания за местен феодал Георги Иванов. На последните местни избори най-голямата партия у нас мобилизира целия си апарат, за да го бутне от власт. Успя на втори тур.

Делян Добрев не крие, че новият кмет Добри Беливанов е негова кандидатура. Днес даже самокритично заяви:„Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години номинирах Добри Беливанов“. 

Това, което Добрев не споменава, е че градоначалникът е много близък приятел от детинство на неговия баща и въпреки напредналата си възраст (Беливанов е на 70 години) е човек етичен, спокоен и удобен.

С идването му в кметството там на практика се случва пълна промяна. Изведнъж много масово в ромската махала, която този път ударно е гласувала за ГЕРБ, се отпушва програмата за безплатното саниране, а в общината се появява дълъг списък „нови лица“.

При зам.-кметовете липсва особена фантазия.

Едната заместничка на Беливанов е Милена Трендафилова, която е съученичка и бивш съдружник на Делян Добрев.

Другият „зам“ е Евгени Консулов, който освен съученик и бивш съдружник е и кумец на висшия гербер. 

Партията се е погрижила и за неговата майка  – Лилия Консулова е общински съветник от ГЕРБ в общинския съвет. 

Случват се и други любопитки.

Кумата на Делян Добрев Биляна Димитрова става секретар на община Хасково, а съпругът ѝ Георги Димитров е назначен за председател на общинската избирателна комисия. 

За председател на общинския съвет е избрана Таня Захариева, която през 2014 г. бе избрана с преференция за депутат от ГЕРБ, а след като се отказа бе компенсирана с шефското място в „Булгартрансгаз“ – държавно дружество, на което Добрев бе принципал като министър в първото правителство на Бойко Борисов. 

В общината обаче има и още по-любопитна роднинска връзка. Първата братовчедка на Добрев Росица Гаргова става директор на финансовата дирекция на община Хасково, а съпругът ѝ Даниел Гаргов е произведен в председател на комисията по бюджет и финанси в местния парламент. Очевиден конфликт на интереси.Гаргов е акционер в повече от 40 фирми с много сериозен бизнес –  „Еко Традекс Груп“ АД, веригата чейндж бюра „Форуком“, пътностроителната „Европът 2005“ ООД и много други. „Еко Традекс Груп“ има договор с община Хасково за рекултивация на местното сметище на стойност от 3,336 милиона лева, а освен това самостоятелно или в консорциум е получила договори за саниране по „безплатната“ програма. „Европът 2005“ пък изгражда и ремонтира общински пътища в хасковско. 

Източник: Офнюз

http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!