Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Борисов-4" ни готвят библиотекарите. Ще ни управляват ГЕРБ и БСП, т.е. БКП

В средите на сарайско-библиотекарската клика, която от години диктува дневния ред на общeството и политиците, вече се работи усилено за новия кабинет на Бойко Борисов, научи Фрогнюз от осведомени по темата източници. Планът за следващия кабинет включва както обикновено предсрочни парламентарни избори и широка коалиция по германски тертип- между прогнозираните първи две политически сили- ГЕРБ и БСП. Единственото неизвестно тук остава дали тази коалиция ще е с участието на Корнелия Нинова или без нея.

Аргументите на "политическите инженери" са в няколко посоки. От една страна, след като ГЕРБ схруска и изхвърли от парламента Реформаторския блок заради съвместното им управление и афинитета на досегашните лидери на така наречените "десни" към властови постове, планът да се стигне до широка коалиция не сработи заради издънката на Гергов и Цацаров със Сашо Дончев.

А иначе всичко бе готово-от министрите-социалисти до лидерски позиции за шефовете в парламента и кабинета. Но негативна роля изигра и личното разочарование на Нинова от това, че няма да е премиер и губи изборите от ГЕРБ. Новата соцлидерка просто не сдържа емоциите си и това провали заверата.

Затова се наложи резервен вариант, който много прилича на предишния-само че в управлението сега са патриотите, чиято тъжна съдба на следващите избори може да се прогнозира отсега. След изцепките на Валери Симеонов, дразнещата обикновените хора шикозна по нашите стандарти сватба на Волен Сидеров и липсата на авторитет на военния министър Каракачанов подкрепата за тях вече е изтъняла достатъчно.

Широката коалиция ГЕРБ-БСП ще създаде политически вакуум след себе си и ще остави раздробено политическо пространство, което няма да може да излъчи сериозен лидер, който да поеме властта след нея1 смятат "политическите инженери". Така ще остане възможност да се пробута "следващия Борисов", по което вече се работи в кръга на библиотекарите. Това обаче е твърде отдалечено във времето и не е актуално в момента, затова е на втори план.

Единственият въпрос е дали Корнелия Нинова ще участва в коалицията или ще се наложи да бъде отстранена след вътрешно-партиен преврат. Това е лесно да бъде организирано, като се знае привързаността на окупиралите върховете на БСП хора към властови позиции и парите, които те носят. Все пак, хора на столетницата от близо 10 години не са помирисвали министерски кресла.

А сега на хоризонта ще се появи такава възможност, при това този път властта ще бъде разпределена в съотношение 50:50. ГЕРБ даде знак, че са готови на това-неслучайно и Борисов отиде на крака да открие панаира на Гергов, който в прав текст се обяви за подобно решение на политическия въпрос в България.

Нинова напоследък дава сигнали, че е склонна към коалиция с ГЕРБ, като обяснението може да е различно- от "национални интереси" до "спасение на България". Това ще облекчи прилагането на плана, защото няма да потрябва време за вътрешно-партийни боричкания в столетницата.

Корнелия обаче явно е усетила накъде вървят нещата и вече даде гръб на ГЕРБ при избора на шеф на НОИ и при определяне на представителите на парламента във Висшия съдебен съвет. Остава да видим дали е преглътнала загубата си на изборите и е готова на коалиция.

Засега няма единство по въпроса кога да са предсрочните избори. Във всички случаи ще се чака преминаване на шестте месеца българско председателство на Съвета на ЕС. Другото е въпрос на тактика-повод за разпускане на Народното събрание винаги ще се намери, а и Борисов не е от хората ,които не могат да изиграят партньорите си. Правил го е, ще го направи пак.

Бойко Борисов от своя страна не остана длъжен и прие като свое едно от предизборните обещания на социалистите и лично на Нинова-да постави темата за отмяна на санкциите срещу олигарсите на Путин в Брюксел. Самият факт, че Борисов каза това на среща с възможно най-неподходящия европейски политик- премиерът на Полша Беата Шидло- говори за бързане, въпреки че прилича повече  на дипломатически гаф.

Така "Борисов-4" ще управлява без никаква опозициа, дори отломките на "десните" да влязат в парламента, ще имат незначително число депутати и няма да могат да влияят на процесите.

Големият печеливш остава ДПС, които в сянка "ще подкрепят" правителството и ще го държат на къса каишка. Схемата е разчетена да издържи до 2021-22 година-тогава Германия ще има нов лидер, България ще избира нов президент, ако Тръмп оцелее, ще трябва да се бори за втори мандат или да отстъпи мястото си на нов президент в Белия дом. Отлично избран момент за смяна на артистите на политическата сцена и у нас.

Георги Александров

https://frognews.bg/novini/planat-borisov-4-gotov-shte-upravliavat-gerb-bsp.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!