Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Евродепутатът Курумбашев брани Москва: Не може да сме "барабар Петко с мъжете" – Джамбазки: ЕС се държи лицемерно с България

Евродепутатите Ангел Джамбазки и Петър Курумбашев се обединиха около тезата, че Европейският съюз е лицемерен към страната ни. 
„Победата на Ангела Меркел е успех, въпреки че виждаме как някои коментатори го омаловажават. Чудя се, дали да поздравя г-н Ангел Джамбазки за успеха на „Алтернатива за Германия. Дано да не се запали огън“. Това заяви пред БТВ евродепутатът Петър Курумбашев. 
Според Джамбазки обаче това не е крайно дясна формация, а избор на германците. „Много е смешно някакви хора да излизат да протестират. Какво означава „да се запали огън“? Меркел играе лицемерно с турския президент Ердоган. Тя палеше свещички, а не огън“, отговори евродепутаът от квотата на патриотите. 

„Лицемерие спрямо България има от години по отношение на Шенген и еврозоната. От наша гледна точка – външен министър, който да е социал-демократ, щеше да е по-добро решение за България, тъй като щяхме да имаме по-широко представителство в Европейския съюз“, заяви Курумбашев. Ангел Джамбазки се съгласи с колегата си и допълни, че Германия е разчитала на България. 

„Лошите новини за Макрон са добри за нас. Пропадането на идеята му за дъмпинга е добре дошло, както за френските, така и за българските предприемачи. Идеите му са фалшиви. Нашето европредседателство трябва да е съсредоточено около свързването на Черно море с Адриатиечско море. Трябва да се сформира агенция за европейски транспорт“, каза Джамбазки. 

„Плочките пред НДК не трябва да са знакът за нашето председателство, а дали Европа ще е обединена. Категорична грешка е да се обявява, че Русия е наш враг. Има държави, които са членове на НАТО. Не може да сме като „барабар Петко с мъжете“, заяви Курумбашев.

„Има активности у нас, които работят срещу страната ни. Това се разпознава и се вижда. Всеки потребител в социална мрежа го вижда. Трябва да сме независими и да отстояваме интересите си“, коментира Джамбазки. Той даде за пример двойния стандарт при храните от Западна Европа.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/evrodeputatat-kurumbashev-brani-moskva-ne-mozhe-da-sme-barabar-petko-s-mazhete 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!