Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МО Русия представи скандални доказателства за сътрудничеството на САЩ с ИДИЛ

Руското министерство на отбраната обяви, че американските специални сили асистират на сирийски бунтовници за преминаване през позиции на „Ислямска държава“, съобщи ТАСС. Без никакво съпротивление от страна на джихадистите, Сирийските демократични сили (SDF) преминават край река Ефрат в посока Дейр ез-Зор, посочиха руските военни.

Американският спецназ осигуряват „зелен коридор“ за милициите на Сирийските демократични сили. Те преминават позиции на „Ислямска държава“ без да срещат съпротива. Това показва, че американците се чувстват в пълна безопасност в район, който се контролира от ислямистите.

Кадрите са заснети в периода 8-12 септември над позиции, в които ДАЕШ са установили контрол. Засечени са голям брой американски превозни средства Hummer, които са на въоръжение в американските спецчасти.

Сирийската гражданска война започна през 2011 година. Милиони бяха убити или ранени, а огромна част от населението бе принудено да напусне домовете си.

Снимки: Руско министерство на отбраната

Снимка: Руско министерство на отбраната

Снимка: Руско министерство на отбраната

Снимка: Руско министерство на отбраната

Снимка: Руско министерство на отбраната

Факти БГ

https://fakti.bg/world/261455-sasht-osiguravat-koridor-teroristite-ne-strelat-snimki

http://onovini.com/

Руското министерство на отбраната показа снимки от въздуха и подробно описание на гостуване на американски военни в база на Ислямска държава северно от освободения от сирийската армия ключов град Дейр ер Зор. Напомняме, че при предишната офанзива, „погрешка” US обстрел уби над 60 военни от войската на арабската република, а след стигането й до бреговете на Ефрат миналата седмица, комбиниран огън от терористите и американците изненада официалните части, които действат на своята суверенна територия. Точно преди празниците имаше опит за контранастъпление на терористите и превземане на руска база, който не просто беше отхвърлен, а с мощен удар от разположена в Средиземно море чисто нова подводница от Черноморския флот бяха изпепелени база, складове и над 850 членове на ИД.  
Министерството на отбраната в Москва изрази учудване от свободното преминаване на остатъчните войски на ИД през зони, които са окупирани от американските спецчасти и т.нар. Свободни демократични сили. Последните вече заемат и бази на ИД на левия бряг на Ефрат в очевиден опит за атака към Дейр ер Зор. Зоната на града е интересна с богатите си петролни находища. „Независимо, че САЩ е локализирал базите на ИД, никаква атака не е организирана срещу тях”, коментират генералите от Москва. И задават въпроса как US военните „се чувстват в абсолютна сигурност” на териториите, владени от терористите (правителството вече освободи 87% от земите на Сирия). На снимките МО на Русия идентифицира бронирани машини Хамър, спецвозила Кугър и служещи в американската армия. Те са отснети между 8 и 12 септември. Говорителят ген. Конашенков попита на какво се дължи сътрудничеството на подкрепяните официално от САЩ СДС с ИД. Няма данни за нито един сблъсък между тях, напротив.

http://19min.bg/news/8/92703.html#92703

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!