Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антон Тодоров: След мандата на Радев синът му може да си купи замък

Президентът е в морален импийчмънт, а Русия е извечен враг на България, коментира депутатът

Президентът Румен Радев е в състояние на морален импийчмънт и смятам, че може да не си изкара пълния мандат. Този човек вече не е моят президент, не вярвам, че може да бъде обединител на нацията, всъщност той никога не е бил моят президент.  Това обяви по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Оценката му е свързана със скандала със закупуването на нов боен самолет за армията и последвалите разкрития, направени от специалната парламентарна комисия. Тодоров обяви, че в Чехия, Румъния и Унгария сделките с шведските  самолети са оплетени със съмнения за корупция.

Радев изрече мазна и гнусна  лъжа. На 19 септември от Ню Йорк  президентът в интервю за БНТ отрече да е изготвял становище за Орешарски за самолетите „Грипен“. Ставало дума за друг вид самолет.  Това е документирано и на видео интервю, посочи Тодоров и показа автентичен документ, подписан от Радев като шеф на ВВС. Той е изпратен преди три години до кабинета на Пламен Орешаски. В него категорично става дума за самолетите „Грипен“.

Този документ преди три години е подписан от Радев. Аз мисля, че този Радев е същият, който сега отрича, че подписал такъв документ. В историята ще остане като Румен Гирпена. Държавният глава говори за лобисти по тази сделка, а не казва кои са тези лобисти. За това заслужава морален импийчмънт. Но така е направена тази комунистическа конституция, че никой не може да го извика в парламента и да му поиска обяснения. Радев ще остане като най-арогантния президент на България. Синовете на един от предшествениците му си купиха хотел след мандата на татко им, но  няма да се учудя, ако синът на този си купи замък. За нищо не намеквам, просто изказвам съмнения. Допускам, че има връзка между лобирането за шведския концерн  СааБ  и издигането на Радев за президент. Служебният премиер Герджиков трябва да изплюе камъчето, че е притискан да фаворизират шведския самолет. Има съмнение за оказван такъв натиск. Лошото е, че хората правят повече усилие за избор на теракот, отколкото за управник на държавата. Този  човек е посмешище на върха на държавата, добави още Тодоров. Според него жалко е, че демокрацията дава шанс на такива случайници в политиката.

Депутатът припомни, че настоящият президент  е прононсиран от външни фактори и ген. Решетников. 

САЩ са много разочаровани от този човек. Той се страхува да каже, кои са лобистите за „Грипен“, та ще има смелост да поведе битка срещу Сорос, ще се напикае от страх. Но не забравяйте, Путин е много  близък със Сорос, предупреди Тодоров. Той заяви, че Радев го  чакат още тежки дни -  извършил е и други нарушения, свързани с класифицираната информация.

Попитан за доклада на правителството за руската заплаха за Европа, Антон Тодоров бе категоричен, че Русия е извечен враг на България и е нанесла такива поражения на страната , както никой друг. 
Политиката на Путин е вредна за България. Политиката на Ердоган е абсолютно опасна за България. Смятам, че той дълго няма да представлява Турция в НАТО. Ердоган работи в близост с Русия и Путин, предупреди депутатът. 

http://www.faktor.bg/bg/articles/anton-todorov 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!