Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ губят КОНТРОЛ над света! Ще се ИЗМЪКНЕ ли България от МЪРТВАТА хватка на ХЕГЕМОНА? Вижте ШОКИРАЩАТА истина!

През последните 25 години САЩ завладяха света и се превърнаха в негов едноличен собственик. Но историческата ирония се състои в това, че точно в момента, когато решиха, че всичко е под техен контрол и вече няма кой да им се противопостави…Точно тогава изникна като от нищото… могъществото на нова Русия.

На всичко отгоре янките изобщо не знаеха какво да правят с новата си роля на световен Хегемон. А най-важното е, че, също като Римската империя, и те  нямаха никакви пари, за да държат света в подчинение по мирен начин.

Затова започнаха все по-често да размахват пръст, нервно да изискват от колониалните администрации сляпо подчинение. Да заплашват народите с ядрен апокалипсис. И да наричат в своите „доклади“, повече от половината свят…заплаха за националната си сигурност.

И понеже нашата държава, както винаги, е на погрешната страна на историята, ние също се оказахме под ботуша на Хегемона.

И също започнахме да пишем доклади за националната сигурност. Така се появи преди няколко дни, последния български доклад, който обяви Русия за заплаха за нашата национална сигурност??

И точно този доклад коментира по btv вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя ясно и категорично каза, че текстът, който твърди, че Русия е заплаха за България, не е нищо друго освен неумел и буквален препис на текстове от натовските документи.

Нещо повече. Илияна Йотова заяви, че този преписан от натовските документи текст, изобщо не е съобразен с условията в България.  Не е съобразен нито с желанията, нито със стремежите на българския народ. Но парадоксът е, че въпреки това, този текст, макар и размит сред множество общи постановки, съществува, добави вицепрезидентът.

Още по-куриозното е, че много членове на Министерския съвет поотделно твърдят, че Русия не е заплаха за България. Например вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че Русия не е никаква заплаха за България. И че с Руската федерация трябва да имаме нормални взаимоотношения. Борисов пък, непрекъснато твърди, че руските туристи ни трябват и че ние ще правим газов хъб, който директно да ни доставя руски природен газ. Само не може да каже как ще стане това, ако обявява Руската федерация за наш враг. Министрите на енергетиката и туризма също се нуждаят от нормални и взаимоизгодни, дори приятелски отношения с Руската федерация.

Президентът Румен Радев също нееднократно заяви, че Русия не само че не е никаква заплаха за България, но е изключително необходим партньор за нас, без чиито огромни пазари не можем да дадем никакъв тласък за развитие на загиващата ни икономика.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, убедено и последователно твърди, че Русия е наш вековен приятел и брат. Нещо повече. Лидерът на социалистите призова и представителите на обединените патриоти в правителството, и парламентарната им група, начело с Волен Сидеров, да гласуват категорично против този доклад, който не се занимава с истинските опасности, които грозят страната ни като радикалния ислям и джихадистките клетки в България, а провъзгласява без никакви аргументи Русия за някаква митична опасност.

Дори много депутати от различни парламентарни групи заявяват в кулоарите на парламента, че не можем да говорим за никаква заплаха от страна на Русия. И не само защото сме свързани с вековни връзки на братска дружба. Но и защото възможностите за развитие на икономиката ни, зависят много повече от огромния и много близък до нас руски пазар, отколкото от отдалечените на 12 000 километра пазари на янките.

С други думи, всички отговорни държавни  институции и техните представители са против това да се обявява Русия за заплаха. Но…някой, който задкулисно дърпа конците на премиера и част от министрите и депутатите, решава вместо тях. И ги превръща в безгласни и смешни марионетки. Които гласуват, че Русия е заплаха за България. А после по никой начин не могат смислено да обяснят в какво се състои тази заплаха. И защо всъщност са гласували по този начин.

Това са парадоксите на днешния български политически живот. Защото нашите пишман управленци искат да стоят на два стола. И да правят реверанси и на САЩ, и на Русия. Само че така не става. По простата причина, че в момента сме свидетели на огромен геополитически сблъсък. Между Русия, която защитава традиционните общочовешки ценности и е наш славянски брат. И САЩ, които са адепти на либералната капиталистическа анархия в света. Съдбата на човечеството зависи от този сблъсък.

Но вместо да застанат на страната на своя народ, който иска съюз с Русия, премиерът и ГЕРБ безсрамно обявяват РФ за заплаха. Ето това е позорът на нашето чело, за който още народният поет Иван Вазов пише.

И целият въпрос сега е дали ще намерим сили в себе си да измием този позор? Или ще го носим със себе си во веки веков?

Автор Иво Македонски, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!