Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чудовищно Добра Новина! ПЕНСИОНЕРИТЕ ЛИКУВАТ, ИНВАЛИДИТЕ ТАНЦУВАТ… Ето Причината за Всенародната Радост!

Сензационно-невероятна новина разтърси медийното пространство на България:

„Минималните пенсии се вдигат от 1 октомври и стават цели 200 лева!

От тази съкровена за управляващата ни политическа шайка дата пенсиите скачат от 180 на… цели 200 лева!

Нарастването ще бъде „усетено“ от 800 хиляди българи. 450 000 от тях досега получаваха минимума по старост или нисък осигурителен стаж. А останалите са инвалиди, или взимат наследствена пенсия“.

Това се похвали министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, а в придворните гербаджийски сайтове излязоха заглавия :“Пенсионерите ликуват!“ и „Случи се нещо страхотно и дългоочаквано“!

Ръстът на пенсиите с 20 лв. бил решителна крачка към намаляване на бедността, пишат глашатаите на властта в интернет. „Преди увеличението пенсионерите бяха на ръба на пропастта, сега те смело правят крачка напред“, иронизират ги с черен хумор читатели.

Да. Излиза, че новината е предизвикала всенародно веселие, хора и ръченици по мегданите. А баби и дядовци са изнесли питки, мед, вино и ракия… И сега въртят чевермета, баници и баклави да изразят радостта и признателността си към управляващите.

И никой, ама никой журналист не си даде труда да анализира данните и да каже грозната истина. А тя е, че близо милион българи до сега са вегетирали и умирали със 180 лева на месец! А след галопиращата инфлация през последната половин година новите 200 лв. пак се равняват на старите 180.

Така че животът пенсионерски си продължава в пълна мизерия, в глад, недоимък, в невъзможност да си купят елементарни лекарства, или да се топлят през зимата. Смачкани, недохранени, с дрехи втора употреба, едва кретащи, ровещи в казаните, или просещи храна в социалните трапезарии, които не само, че са по-малко от белите лястовички, но и улични кучета не биха яли храната им: бистра чорбица с коматче хляб.

Това са нашите майки и бащи, които цял живот са превивали гръб, но са се пенсионирали в неподходяща година и така са изпаднали на дъното на социалния минимум.

И се чудим и се маем ние от Skandalno.net за какво ликуват сега пенсионерите?! И пресмятаме какво ще си купят с тези 20 лева отгоре след като кубик дърва вече струва 300 лв.?!

Жалко е, тъжно е, отчайващо е, когато си стар, болен и беден, а държавата те е оставила да умреш! Че и се хвали, че ще ти увеличи агонията с 20 лева.

В отвратителна държава живеем!

Вчера всички платени медии отразиха „огромния“ скок на минималните пенсии, но нито една от тях не отрази протеста на инвалидите пред Народното събрание.

Те пък са на път да останат съвсем без нищо, защото управляващите планират шест комисии, за да докажеш, че си болен. Така че ако Здравната комисия ти каже „Да“,  то Социалната комисия да те отреже. Какво като нямаш един крак? Можеш да ходиш на работа с другия… Какво като са ти отрязали едната ръка – ще се оправяш с другата!

Новите правила на ГЕРБ лишават 150 хиляди деца-епилептици от пенсии. Махат старческите заболявания. Поставят хората в такива условия, че при най-голяма упоритост, да не могат да минат всичките 6 комисии.

Важното е, че пенсионерите ликуват!

И управляващите се удрят в гърдите, че увеличават подаянията към тях.

А че България умира, бавно и полека, че болни деца остават без грижи, че куци, кьорави и сакати трябва да работят, но няма къде – на кого му пука.

Глобалният западен План да бъдем затрити като нация върви с пълна сила.

Болни и пенсионери ще си умрат от глад и недоимък, работоспособните избягаха в чужбина и още бягат. Докато на Територията накрая не останат само чиновници и политици.

И тук там по някое опърпано знаме, за да показва къде е била България! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!