Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Красимир Райдовски със страшно предсказание! Ще има още отвличания! Виновни са…

Не се връщаме към мутренските времена, категоричен е бившият разузнавач Красимир Райдовски. Никъде не се връщаме, а  си вървим напред...

Не се връщаме към мутренските времена, категоричен е бившият разузнавач Красимир Райдовски. Никъде не се връщаме, а  си вървим напред.

Отвличания  се случват навсякъде по света. Нима сега от едно отвличане могат да се правят генерални изводи? Има ги навсякъде, в  България ги е имало, има ги в момента и ще ги има, „успокои“ той читателите в свое интервю.  И всички, които се надяваха, че отвличанията и тежките престъпления са останали в миналото, бяха полети със студена вода. Оказа се, че те са нещо съвсем нормално за демокрацията ни и ще продължават да ни изненадват я с някой показен разстрел, я с похищения на богаташки синчета.

Лошото е обаче, когато криминални престъпления се използват за вътрешнопартийни цели, заяви Райдовски.

Според него, опозицията и най-вече БСП проглушила ушите на българите, че се връщат старите времена и по този начин всяла паника у народа и се накичила с политически дивиденти.

Отвличания има навсякъде по света. И ще винаги ще ги има. Бандитите вървят с крачка напред пред спецорганите, ние не можем да внедрим информатори сред населението, както го правят другаде, защото у нас доносничеството стана срамна дума. Това също го направиха политиците. В цял свят полицията има агенти, които докладват, че се подготвя удар. У нас това бе заклеймено и хората дори да искат да помогнат, се страхуват да не лъснат после имената им в някой агентурен списък. И да си разбият целия живот. Откъде да знаят, че няма да дойде опозицията на власт? И няма да отвори досиетата – попита заплашително разузнавачът и така пак метна камък в градината на БСП, които явно трябва да поемат  и вината, че полицията не може да внедри агенти в престърните групировки. А обикновеният българин си мълчи и не реагира, дори да вижда, че се подготвя престъпление. Той просто не се намесва от страх и от нежелание после да го разкарват по съдилища и да му спрягат името по медиите.

Така Райдовски отстреля с един куршум два заека – опозицията, че заклеймявала престъпленията, и медиите, които непрекъснато душели за информация и пускали какви ли не версии за отвличането на Адриан например, и така пречела на полицаите да работят. И те затова не хванали бандитите, понеже медиите ги били предупредили и им дали информация какво се случва.

От цялото интервю на Райдовски става ясно, че първо – има престъпления и ще продължава да има.

Второ, че опозицията само чака да отвлекат някого, за да натрупа един куп дивиденти.

И като информират какво се случва, медиите пречат на полицията.

Извод: Всички трябва да мълчат и да се правят, че нищо не е станало, за да могат разследващите да работят.

Един въпрос, господин разузнавач.

В цял свят стават престърления – да.

В цял свят опозицията задължително ги заклеймява. Ненормално е да мълчи.

В цял свят журналистите правят собствени разследвания и понякога се добират не само до улики преди полицията, но и откриват извършителите.

У нас как трябва да бъде, за да не пречим?

Всички да млъкнат и да чакат със затаен дъх разследващите да хванат за яката поредния клошар?

И всяка сутрин народът и медиите да пеят хорово „Родната полиция ни пази“?

Не чувствате ли, че се гаврите с този бит, тормозен, ограбван и тероризиран многострадален народ и търсите вината там, където никога няма да я намерите?

И че отклонявате вниманието от истинските проблеми на държавата и импотентността на органите й, с безсмислени обвинения към хората и политиците?

А те, политиците, наистина имат вина, само че тези, които са на власт!

И вие, като добър професионалист, би трябвало да го знаете!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!