Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ унищожават бедността с 20 лв.!

Ръстът на пенсиите с 20 лв. бил решителна крачка към намаляване на бедността

„С увеличението на минималните пенсии за трудова дейност от 1 октомври правителството прави решителна крачка към намаляване на бедността“.

Tова обяви във Велико Търново социалният министър Бисер Петков. Той припомни, че в момента мининалната пенсия е 180 лв., а от 1 октомври ще е вече 200 лв, съобщава в. „Сега“.

„Решителното“ увеличение ще получат около 800 000 души. 450 000 от тях са на минимална пенсия, а останалите получават малко повече – между 180 и 200 лв. и тяхната пенсия също ще стане 200 лв.

„С изпълнението на този приоритет в управленската програма на правителството правим решителна крачка към намаляване на бедността сред хората, които са полагали труд и получават пенсия за трудова дейност – над 800 000 български пенсионери“, отбеляза Бисер Петков, цитиран от агенция „Фокус“.

„Над 2000 майки са се възползвали от възможността да се върнат по-рано на работа и да получават половината от обезщетението за бременност и раждане“, се похвали още министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по време на пресконференция във Велико Търново, във връзка с промените в Кодекса за социално осигуряване, влезли в сила от 1 юни 2017 г..

Ще предложим изравняване на режимите на биологичните родители и на осиновителите по отношение на отпуските и получаването на обезщетения. Този въпрос е болезнен, така че работим и ще предложим на Народното събрание текстове, с които считаме, че ще бъдат избегнати тези неравнопоставености, които в момента има в законодателството, заяви Бисер Петков.

Източник: glasove.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!