Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан: По-малко Брюксел, повече национална държава!

Не искаме страната ни да е страна на мигранти това е наше право. Нека уважим решението на унгарската нация, подчерта той


Унгарският министър-председател Виктор Орбан поиска от Европейския съюз да уважава желанието на Унгария тя да не стане многонационална, пише Magyar Hirlap, цитирани от „Фокус“.

„По-малко Брюксел и повече национална държава ", посочи Орбан. „Не искаме страната ни да е страна на мигранти това е наше право. Нека уважим решението на унгарската нация“, подчерта той по време на срещата си във Варшава с полския министър-председател Беата Шидло. „Ние не критикуваме страните, населени с мигранти, но искаме нашата позиция да бъде уважена“, посочи унгарският министър-председател.

„В Европа е настъпила нова ситуация. Ясно е видно, че континентът се дели на две групи – страни, които са станали имигрантски – най-вече бившите колониални държави и на неемигрантски държави, които искат да решат демографските си въпроси с помощта на своята семейна политика“, добави той.

http://epicenter.bg/article/Viktor-Orban-na-sreshtata-si-s-Beata-Shidlo--Po-malko-Bryuksel--poveche-natsionalna-darzhava-/136832/7/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!