Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Г.Н.: Валери Симеонов подава оставка в понеделник, избори на 17 декември... коалиция БСП-Слави-Патриоти...

Валери Симеонов ще подаде оставка в понеделник, научихме от изключително достоверни източници. Появата му по медии преди 2 дни, когато разкритикува работата на коалицията "по места" е била подготвително мероприятие. Реалната причина за оттеглянето е очевидната дестабилизация на правителството и неизбежното му падане. Едва за 100 дни на власт, Бойко Борисов - 3 успя да навлече огромен гняв в обществото и се стигна до първи спонтанни протести.
Освен това, промени се вече и политическата картина. Появата на Слави Трифонов, означава, че е възможно правителство без участието на ГЕРБ и също - едновременно без участието на ДПС. В момента това е невъзможно. Но Слави със сигурност има над 4%, което означава, че БСП, Слави и Обединените патриоти, правят мнозинство.

Реално Дългия ще има доста над 4%, вероятно би могъл да засмуче до половината гласове на ГЕРБ при едни бързи избори. Т.е. около 15%. Ако изборите не са бързи, потенциалът на Слави е дори да достигне БСП и ГЕРБ и да се превърне в трета водеща сила. И в двата случая, Бойко вече не е задължителен елемент от коалицията, както е сега.
Оставката на Симеонов и излизането от властта на националистите, ще включи т.нар. "парламентарна рулетка". Тя е 2-3 седмици, в които се правят консултации и се връчват мандати. След това се разпуска парламентът и се насрочват нови избори. Като се разгледат датите, те се очертават най-вероятно на 17 декември. След това ще трябва доста бързо да се действа, за да може на 1 януари да имаме ново правителство, с което да задвижим Председателството на ЕС.

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/09/17_23.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!