Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Москва предупреди Вашингтон: На всеки удар по сирийската армия ще отговорим с унищожителен огън!

Вече има два случая, при които от позиции на Сирийските демократични сили е воден силен минометен и реактивен огън срещу правителствени части, обяви руското министерство на отбраната

Опитите за обстрел на сирийската правителствена армия, които се предприемат от района на северната част на провинция Дейр ез-Зор, където се намират бойци от Сирийските демократични сили (СДС) и американски спецчасти, ще бъдат пресичани своевременно. За това предупреди говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от руски медии.

Конашенков разказа, че вече е имало два случая на обстрел от районите на източния бряг на Ефрат, където се намират позиции на бойците от СДС и американски военни. Огневите точки, от които се стреля по сирийските правителствени части, ще бъдат подавяни незабавно с всички възможни средства, подчерта той.

Масираният огън срещу сирийската армия се е водил от миномети и реактивна артилерия. Конашенков заяви, че съответното предупреждение е предадено на американските военни в Сирия.

"По специалния канал за връзка на представител на командването на въоръжените сили на САЩ в Ел-Удейда (Катар) в строга форма е сведено, че опитите за обстрел от територията на районите, където се намират бойците на СДС, ще бъдат незабавно пресичани", поясни Конашенков.

Огневите точки във въпросните райони ще бъдат подавяни с всички възможни средства, уточняват от ведомството.

Конашенков добави, че бойци от Сирийските демократични сили безпрепятствено се присъединяват към бойните групи на джихадистите от "Ислямска държава" в северните части на провинция Дейр ез-Зор.

"На фона на успехите на сирийските войски, международната коалиция начело със САЩ и Сирийските демократични сили спря операцията по освобождаване на Ракка", добави още Игор Конашенков.

Превод и редакция: Епицентър.БГ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!