Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Петков: Нареждат ни да вземем американските самолети мой набор

Другарите американци са наредил. Жална ни майка! казва политикът

Защо всички лаят срещу Русия, а никой не гледа произхода на средствата, които влизат в България, попита той

„Това не е просто политически, той е геополитически избор. Ние сме член на НАТО и Европейския съюз. Ако самолетите са тези, които ще определят оттук нататък къде сме, жална ни майка. Другарите американци (Да не забравяме: КОЙ наложи комунизма на света) са ни поръчали с писмото ние къде да отидем и да вземем техните самолети." Това заяви пред БНТ бившият вътрешен министър Румен Петков, коментирайки разразилия се отново скандал със самолетите "Грипен".

"Аз не знам защо прокуратурата не се е намесила по този случай", допълни той. Румен Петков изтъкна още: "Писмото ни нарежда да вземем американските самолети мой набор или още преди баща ви да се сети за майка ви".

"С нищо стратегическата визия на НАТО по отношение на Русия не се е променила... Аз разбирам нашата съпричастност към Балтийско море, но все пак Черно ни е някак по-близко, да не кажа, че сме на Черно море. Нека спрем, както каза премиерът на Люксембург, да говорим за Русия, а да започнем да говорим с Русия", заяви Петков.

Той коментира и въпроса за посещението на главния руски прокурор: "Ако ние искаме да бъдем ефективни в две направления - борбата с терора и организираната престъпност, без ефективно сътрудничество между Европа, Русия и бившите страни на Съветския съюз, аз не виждам да има реален резултат".

"Защо всички лаят срещу Русия, а никой не гледа произхода на средствата, които влизат тука... Очевидно има напъни и за руско влияние. Нима не е видно?! Въпрос на българските институции е те да гарантират самостоятелното мислене, политическия гръбнак. Ако утре другарите от Северна Корея започнат да финансират наши правосъдни организации, как ще гледаме на това?! Не можеш да имаш двоен стандарт априори", заяви Петков.

Запитан справя ли се държавата с възобновените отвличания и организираната престъпност, той отговори: "Би било прибързано или неетично да се каже справя ли се или не. Но е малко грубо, опростачено от страна на държавата и вътрешния министър да кажат - ние ще им дадем пари на полицаите за униформи. Това е задължение на държавата. не е нормално в цялата предизборна кампания да се раздават заплати, пенсии и окомплектования на МВР и сега да се окажем в тази ситуация... Когато държавата се подиграва с тези хора, които са направили най-тежкия избор - да служат на обществото, то някак не е почтено".

http://epicenter.bg/article/Petkov-za-skandala-s-iztrebitelite--Narezhdat-ni-da-vzemem-amerikanskite-samoleti-moy-nabor/136600/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!