Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави и политическият Олимп по съветски образец: Тука във комбайна - на-на-най-на

Има само една малка подробност, Дългия също е част от олимпийците

Светослав Пинтев 

Росен Петров публично предупреди бившия си съдружник Слави Трифонов от телевизионния екран, знаейки, че тази картина никак няма да му хареса 

и го плаши не на шега:

 "Влезеш ли в политиката – обратното броене започва. Постепенно хората те намразват. Едно е да питаш защо минималната заплата е 300 лева, друго е да създадеш условия тя да стане 1000 лева. Основният ни проблем е, че нямаме качествени кадри“.
 В студиото с него гостуваше и Соня Момчилова, която навремето пък беше един от най-креативните сценаристи на студентското предаване „Ку-ку“. Там изгря звездата на Слави, а и на почти всички, които после завладяха телевизионния екран.
 Тя категорично отхвърли думите на Росен, че у нас липсват кадърни и мотивирани хора, които да променят политическото статукво. "Имаме хора и не е вярно, че материалът е лош. 

лош е материалът на политическия Олимп

 На път за него хората много се променят. Слави има една сериозна банка кадри. В България има поне 121 човека с висок морал и мотивация за промяна – колкото е нужно за мнозинство в парламента", каза Момчилова.
Съгласен съм напълно със Соня и съм убеден, че са много повече. Те са стотици хиляди, но едва ли  ще влязат някога в банката-кадри на Дългия. Няма начин. 
Проблемът действително е, че политическият ни Олимп е напълно сбъркан , изграден е по съветски образец и си трябва един Херакъл, който да го разчисти като Авгиевите обори. 

Ала Слави не е в позицията на Херакъл, а и самият герой е разчиствал само обори, не царството на баща си Зевс.

Трифонов не е и един от тълпата, който, облечен в бяло, ще направи кастинг и като в риалити шоу ще избере най-достойните, най подготвените, най-честните, най-квалифицираните и морални българи. 
Той най-вероятно искрено вярва, че може да оправи държавата, като използва модела на желязна дисциплина, който е въвел в шоуто си.  Има само една малка подробност, той също е част от политическия Олимп и 

негова проекция на земята 
.
Вярно, грижел се е за забавленията, но   съвсем не е простосмъртен, който да свали боговете от троновете им. Напротив, той е важна част от тяхната весела компания. Още от времето, когато другаруваше с босовете на ВИС и „Мултигруп“.

Най-удачно е Слави да се оприличи на вестителя на боговете Хермес, който само часове след раждането си изобретил лирата, като опънал струни върху бронята на костенурка и възпял на нея любовта на Зевс и Мая. Пак този паметен  ден откраднал кравите на брат си Аполон и превърнал в студена скала Бат, когато той издал на повелителя на музите  в коя пещера ги е скрил. Този Хермес бил не само вестител на боговете и защитник на пътниците, а с крилатите си сандали и жезъл  съпровожда душите на мъртвите до подземния свят. Апропо, бил и патрон на крадците, но това не е толкова важно. 
Слави сигурно вече знае кои ще са повечето „нови лица“, които да вкара в политиката. И те са все хора на 

политически и бизнес лъвове 

Така поне твърдят запознати с проекта му, както писахме. 
А Дългия има много близки приятели сред въпросните лъвове, например червеният Георги Гергов, сега в немилост пред органа, които навремето се наричаше  ЦК, но с амбицията да се върне там на бял кон. Тук дори няма да се впускаме в посока на масонското им братство и членството в пловдивската ложа “Слънце Ориент”, осветяваща пътя на червения капиталист. 
По признание на самата Корнелия Нинова именно при Гергов в ЦУМ тя се е срещала със Слави Трифонов. Сигурно 

не да правят заклинания за успех на парламента и правителството

Дългия не крие близостта си и с един друг участник в прословутата среща в ЦУМ - Сашо Дончев, който дълги години се твърди, че финансира проектите му. На други от бизнеса засега няма да се спираме, аверите му в политиката са по-интересни.  
Водещият е изключително близък със съгражданина си Румен Петков, сега от АБВ, а тази дружба го превърна във верен боен другар на президента Георги Първанов, когато той беше държавен глава, че и след това. Слави добре пазеше гърба му. 
Не са тайна и 

близките му отношения с Ахмед Доган

Още от времето на общия им приятел Илия Павлов.
Сокола и обкръжението му много се разгневиха, когато Слави допусна в шоуто му да бъде прочетено писмото на Октай Енимехмедов, писано в килията, след покушението срещу лидера на ДПС. Това обаче едва ли ще попречи на бъдещите им творчески планове, ако Дългия стане тежък политически играч. Какъвто е искал да бъде още, когато е предлагал на Бойко Борисов да си разделят 50 на 50 министрите в един бъдещ кабинет. Факт, който беше категорично потвърден от третия участник в разговора Росен Петров.   
Самият Бойко Борисов изгря и влезе в голямата игра след гостуванията си в  „Шоуто на Слави“ . Последва голямата им дружба с Дългия, която беше обречена заради неизбежния сблъсък на два „СвръхАза“, на 

едно вулканично „его“ с друго вулканично „его

Престанаха да ходят заедно на кино, да гледат мачове, остана само съперничеството. 
България е тясна за тях двамата, както забеляза един друг бивш съдружник,  сърдечен другар  и политически съратник на Слави, а именно Любо Дилов.  На въпрос на Дарик от тези дни дали и защо, ако е така, Слави Трифонов харесва Ахмед Доган, Любен Дилов заяви, че има много хора, които го харесват. Ала те са предимно на Олимп.
Слави и Дилов-син навремето направиха заедно два политически проекта, ако си спомняте. Първият беше Всенародното движение „Ку-ку“, което по-късно беше заличено от съда, а някои от участниците в проекта  станаха единствените наши „дисиденти“, получили политическо убежище в САЩ след 10 ноември 1989 г., именно заради членството си в него. Другото беше „Гергьовден“, което Слави кръсти така заради любимия си светец и песента, която му  посвети – Свети Георги –Победоносец. Сценаристите на Трифонов до един бяха членове и активисти на „Гергьовден“, а после демонстративно напуснаха, след като двамата с Дилов не се разбраха за бъдещите политики. 

Слави има богата политическа биография, както виждате.

Да не говорим за опитите му да лансира депутати и общински съветници чрез предаването си, за референдума. 
Затова сега Трифонов е предпазлив и няма никакво намерение да слиза от телевизионния екран , нито да влиза лично в политиката, смята че ще може да дърпа конците отдалеч. Интересно 

по какъв механизъм ще контролира хората си?


Има начини, практикувани от някои наши политически  лидери, които обвързват кандидатите финансово, но те са незаконни. А и Слави има прекалено близки отношения с много от олимпийците, които едва ли ще позволят да остане чист като сълза на сърна, когато интересът клати феса.
Нещата започват да приличат на действието в една от песните на Слави наречена „Комбайнеро-интелигентска“ :

Няма да те питам на-на-най-на искаш ли да правим на-на-най-на. Тука във комбайна на-на-най-на двама ще изпълним плана-на-на- най-на. 
Но веднъж взех назаем аз Беларус и със пълна газ като звяр през житата аз лудо те гоних. Возих сто хубави жени, страшен бях в техните очи и без страх подминавах села и паланки. 
Няма да те питам на-на-най-на искаш ли да правим на-на-най-на.

Това е положението…

http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/slavi-i-politicheskiyat-olimp-po-savetski-obrazets-tuka-vav-kombayna-na-na-nay-na 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!