Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мишокът доктринер! Знае ли Борисов кой е казал: „Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!“

Да търсиш смисъл в монолозите на Бойко Борисов по телевизиите отдавна е кауза пердута. Пред нас вече е един напълно изчерпан човек, отегчен от всичко и всички. Скача като пчеличка от тема в тема, без да довършва започнатото, хвали се на поразия и си вярва като малко дете. А всъщност в очите на все повече хора изглежда като бита карта, която дори не крие своята зависимост и подчиненост на външни „началници“. След последните му изявления за Русия и ролята ни на безгласна буква неговата управленска безпомощност взе да избива и на самосъжаление.    
„Като военна доктрина да говориш, че Русия не ни е враг, а да си в НАТО, е противоречащо си… ние участваме с доктрините си в НАТО. Ако стане война, ще се бием на страната на НАТО…“ С това откровение Борисов удари в земята всички свои „партньори“ и предшественици. За наш огромен срам той стана първият премиер на страна член на Алианса, открито декларирал готовност да воюва срещу Русия!

Знае ли Борисов на кого принадлежат думите: „Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!“ Знае ли, че дори авторът им Борис Трети отказа да се подчини на Хитлер и въпреки натиска прояви достойнство и чувство за национална „доктрина“.
Явно не знае, защото е свикнал на сервилност, без да мисли. Камо ли да отказва…  
Мишокът обаче се прави на по-нисък и от тревата, засенчвайки Тато, който навремето зовеше към снишаване и приземяване. Защото с неподражаемия си талант на съвременен Бай Ганьо той веднага след тоягата бърза да се застрахова и с моркова: „В същото време имаме голям интерес руските туристи да посещават България. Вече две години президентът Путин си спазва уговорката, която имаме.“… Следва познатата плоча с газовия хъб. Изглежда тази шизофренна раздвоеност не му се вижда „противоречаща си“. В такъв момент човек изпитва и срам, и гняв, и завист, че на България й липсват държавници от ранга на Орбан и останалите лидери на Вишеградската четворка, които имат куража да защитят националните си интереси.
Защото какво всъщност ни казва Борисов? Казва ни в прав текст, че нямаме своя външна политика. Че каквото решат ЕС и НАТО – това ще правим. Сякаш страната ни е някакъв страничен наблюдател, лишен от чувство за самосъхранение и съпротивителни сили. Ама той бил за отпадане на санкциите! Моля? Кога днешната ни власт е поставяла този въпрос? И има ли топки въобще да го стори някога… Или май чака „там в ЕС да се разберат“.
А може би истинската цел на Борисов и ГЕРБ е доста по-стратегическа – да откажат Путин от посещение у нас за следващия 3 март. Такива като Плевнелиев, Митов и Ненчев замразиха отношенията ни с Москва, може пък на Борисов да са му наредили да ги шунтира. Колкото до заплахата от руските ракети, дето били насочени към България, струва си да му напомним, че страната ни и без война е унищожена достатъчно през последните години. В едно обаче може да е сигурен – не дай боже, да прати наши военни срещу Русия, никакви доктрини няма да го спасят. Защото ще бъде пометен от „народната любов“. 
ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

http://onovini.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!