Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Муравей Радев: Да заменим лева с евро, спекулират, че цените ще скочат

Да се възползваме от поканата на Юнкер за еврозоната, защото сега ЕС има пари

"Юнкер направи великолепна реч пред ЕК. Каза толкова хубави неща, че да му ги бяха казали, нямаше да ги каже. В речта си имаше послание за повече интеграция. Подозирам, че си е купил апартамент около Варна. Той ни покани за еврозоната, където можем да изравним нашите стандарти със средноевропейските. Освен това, заяви, че трябва да сме в Шенген, както и да няма две скорости, а да сме обединение". Това заяви пред БТВ бившият финансов министър от правителството на Иван Костов - Муравей Радев. 

"Учуди ме, че Юнкер заговори за пръв път за европейско общо ЦРУ, което ще има пълната информация за хората. Трябва да решим, дали сега е моментът за еврозоната. Моето скромно мнение е, че на секундата трябва да се присъедим, тъй като в момента ЕС е в икономически възход. Брекзит разклати единството на ЕС, а Юнкер се опитва да го върне. Ние имаме председателство, от което трябва да се възползваме. Трябва партиите ни да започнат да лобират и да активират партиите-майки.

Парламентът, БНБ и президентът трябва да са активни също, както и да се сондира становището на Централната европейска банка. От нея зависи, дали ще сме еврозоната", каза още Радев.  

Той уточни, че за подобен ход ни пречи раздутата сфера на публичните финанси. "Имаме проблеми с правосъдната система. Трябва да играе скалпелът! Разчитам на Министерския съвет. Изоставаме и с конвергенцията от Европейския съюз. Трябва да стигнем поне 70% от покупателната способност на европееца. Какво ни пречи? Трябва малко мъдрост, за да постигнем стъпките. Освен това, Юнкер каза, че се прави инструмент за интегрирането ни с Румъния. Ако се въведе еврото, няма да се променят цените ни. И днес има спекулации и зависи от търсенето и предлагането на пазара. То ще бъде спокойна котва. Ние и днес сме вързани с валутата", каза още бившият министър.

http://www.faktor.bg/bg/articles/muravey-radev

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!