Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов започна подготовка за месните избори – Помещението под офиса на Живко Мартинов приличало на месарница – Суджук-гейт и в строителното министерство

"Важно е да се подготвим много добре за предстоящите избори за местна власт. Ние управляваме 130 общини с население 5 млн. и половина души. Трябва да се активизират максимално всички структури на ГЕРБ, защото във всяка една среща се ражда нова идея". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-шеф на партията Цветан Цветанов по време на среща с общинското ръководство на ГЕРБ-Търговище, общинските съветници и кметове на населени места от партията, съобщи в. "Сега".

Цветанов посочи, че в малките населени места личността е водеща и за това отсега трябва да се мисли за безспорни кандидати за кметове и общински съветници ."Трябва активна работа и среща с всички хора от всички населени места. Всички са срещу нас, от някои партии не могат да понесат, че имаме пробив в смесените региони и кметове там. От опозицията казват, че образованието е хаос, но ние искаме да вкараме всички деца, които са извън образователната система и вече 3000 деца са записани и ще се обучават. Трябва да държим на образованието на децата и образователната инфраструктура. За първия учебен ден от ГЕРБ излязохме с декларация в парламента и поздравихме учениците и учителите, а от БСП бълваха неистини“, коментира Цветанов.

Той допълни, че всички трябва да се обединят около темите, които са важни за страната. 3.6% е вече растежа на икономиката. Държавата ще отдели повече пари за бюджета догодина. За образование и пенсии ще бъдат отделени около 500 млн.лв. 

Цветан Цветанов съобщи, че с постановление на Министерския съвет от сряда са отпуснати 100 млн. лв. за инфраструктура. За Търговище средствата са около 3 млн. лв. „Кметът на Търговище Дарин Димитров се справя добре и жителите на общината виждат това. 2015 г. на изборите постигнахме невероятен успех и този успех трябва да го запазим. БСП са в недобро състояние, имат вътрешни противоречия и изнасят тази енергия срещу нас, но явно вече осъзнават, че това работи против тях“, каза още Цветанов.

„Всичко, което ще трябва да се случи зависи от вас. Натрупахме опит, във всеки следващ парламент сме по-добри и с по-добра експертиза. Ето защо сега само трябва да сме всекидневно при хората и да работим за решаването на проблемите им“, подчерта Цветанов.

http://glasove.com/categories/novini/news/cvetanov-zapochna-podgotovka-za-mestinte-izbori

Помещението под офиса на Живко Мартинов приличало на месарница

Помещение, разположено под офиса на ексдепутата от ГЕРБ Живко Мартинов, приличало на месарска фабрика. Там се съхранявали много колбаси, с които бившият народен представител се сдобил чрез изнудване. Това разкри пред Нова телевизия свидетел по аферата „Суджукгейт”. 

Производителят, който е пожелал да остане скрит от камерата, твърди, че е дал огромно количество суджук на Мартинов и е има капацитет да произвежда не само това количество суджук, а много повече. Това е стар цех, който е произвеждал преди по 5-10 тона на ден, а сега по 2 тона колбаси на ден. 

„Идваше при мен и казваше, че трябва да му дам суджук, за да го носи на премиера. Ако не изпълнех исканията му, ме заплашваше с проверки от НАП и Икономическа полиция”, разкрива мъжът, пожелал да остане анонимен. Той коментира и твърдението на Мартинов, че в България няма откъде да се вземе толкова голямо количество еленско месо, с което да се произведат тонове суджук. „Еленското месо за суджука, който му доставих, Мартинов ми го докара лично, със собствения си автомобил”, каза производителят. 

„Караше ни да правим и кетъринг. Казваше, че е за събитие на ГЕРБ, а се оказваше, че той самият има празник”, разказва още мъжът. И категорично отрече обвиненията на ексдепутата, че му е длъжник. 

"Най-голямото количество, което съм карал наведнъж е близо един тон... Ние сме го носили дори в офиса. Под него имаше цяло голямо помещение, което сега е разделено на три, но тогава беше голямо и приличаше на месарска фабрика. Аз съм го виждал това, аз съм го носил. Като стана напражението с МВР, от офиса му имаше керван от хора с камиони, които да вадят суджуците, да носят хладилници, фризери", казва още потърпевшият от Мартинов.

http://glasove.com/categories/novini/news/pomeshtenieto-pod-ofisa-na-zhivko-martinov-prilichalo-na-mesarnica

Суджук-гейт и в строителното министерство на Николай Нанков

За Суджук гейт в министерството на регионаното развитие съобщи самият министър. Николай Нанков каза, че има четирима освободени служители за корупционни практики във ведомството, а неговото име е било използвано за упражняване на влияние от служител на министерството към агенции, подчинени на ведомството. Според министъра фейсбук-уволнението на шефа на ДНСК Милка Гечева не е нормално. Нанков заяви, че Валери Симеонов няма възможност да уволнява кадри на агенцията, както и не е допустимо. По думите му предстоят разговори и ще се изясни ситуацията, но Гечева е добър професионалист и затова все още е на работа.

Екологията не изключва строителството, както и строителството и инвестициите също не изключват екологията. Лошо е да плашим обществото със спекулативни и манипулативни тези, които звучат апокалиптично, заяви министър Нанков по повод изграждането на магистрала „Струма” в частта й през Кресненското дефиле.

По думите му в обществените обсъждания няма нито един сериозен аргумент за това кой да е приоритетен вариант за магистралата. Трябва да гарантираме не само оцеляването на  биологичните видове, но и на минаващите по магистралата”, посочи Нанков.

Отсечката Кресна – Сандански от АМ „Струма“ може да бъде открита предсрочно Пътният участък е с дължина 24 км, ще има 25 големи съоръжения – мостове, надлез над жп линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези и пр. и ще струва 234 млн. лв.

Министърът е категоричен, че не се съгласява с поведението на еколозите, което отрича експертизата на целия бранш.

По повод обществените поръчки в бранша той заяви, че големите обществени поръчки основно се печелят от големи фирми и в последните 10 години има диверсификация на строителните фирми, които изпълняват големи обекти и проекти

С въвеждането на тол системата се предвижда и създаване на нови видове винетки – ежедневни и тридневни например. Нанков заяви, че амбицията на ведомството е в края 2018 г. тол системата да бъде внедрена и да заработи, а още първата година от постъпленията, АПИ да има ресурс от почти 1 млрд. лв.

https://frognews.bg/novini/sudjuk-geit-stroitelnoto-ministerstvo-nikolai-nankov.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!