Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Габон и Косово ни изпревариха по минимална пенсия! Там да си пенсионер е по-достойно, отколкото при нас. Вижте таблицата

Циментирахме се на последно място по най- ниски минимални пенсии на Балканите. Минаха ни вече почти с една обиколка, дори Косово и Албания/ виж таблицата долу/. Там минималните пенсии съответно са 130 и 150 евро. За справка у нас, след най- последното „увеличение“, минималния праг е 180 лева.

Лошото е друго. Африкански и южноамерикански държави от т. нар. Трети свят ни минават и там да си пенсионер е доста по- достойно, отколкото при нас. Така например в един Габон или още „Перлата на урановите мини“, минималната пенсия е 200 евро. Тези пари обаче ги взимат предимно малограмотни зрели хора. Какво да кажем за Боливия или още сочената за една от най- бедните страни в света?

Там както при нас, природните и минералните богатства са в изобилие, но населението живее под прага на бедност. Минималната пенсия също е по- висока от българската- 110 евро. Сърбия и Македония също са преди нас, също както Румъния с която влязохме заедно в ЕС преди 10 години. Някои биха попитали каква е картината в Русия? Там минималната пенсия е малко по- висока от нашата, но газта и парното са без пари.

По последни изчисления на НОИ, около 1 500 000 български пенсионери живеят под границата на бедността.

http://uniconbg.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!