Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов за пожарникарите: Ако ги закарам на един ЗИЛ, половината няма да могат вода да подадат, а искат по-високи заплати!

Няма начин сега да се вдигнат заплатите на пожарникарите и на заетите в МВР, но догодина управляващите ще търсят такава възможност, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в Девин.
„Аз неслучайно казах, разбира се, че на всички искаме да вдигнем заплатите. Следващата година ще преглеждаме бюджета и ще търсим възможност“, обеща министър-председателят, като посочи, че сега приоритет са били учителските заплати и пенсиите.
После Борисов се върна във времето, когато той е бил пожарникар и се отдаде на спомени, сравнявайки днешната техническа обезпеченост и екипировка на огнеборците с тази по времето на социализма.
„Аз си пазя и мушамата, и брезентовата престилка, гумените ботуши… 12 пъти имам убождане на пирон. Каската ми беше пластмасова. Кутиите с дефламола след пожар. Това беше по времето на социализма„, обобщи Борисов.

Сега карали пожарни коли „Рено“ и „Шкода“, а едно време не било така, пак се отдаде на сравнения бившият пожарникар. „Сега, ако ги закарам на един ЗИЛ, половината няма да могат да подадат вода“, разпени се Борисов.
Борисов призна, че много иска да им увеличи възнагражденията, но в ГЕРБ били отговорни и нямало как – от Еврозоната ни наблюдавали за финансовата стабилност.
„Като дойдем ние на власт, всички започват да искат. Ние обаче сме отговорни. Това, което обещаем, трябва да е заложено в бюджета”, подчерта Борисов. Помолен да коментира заявките на шоумена Слави Трифонов за нов политически проект, министър-председателят заяви, че това не е лесна работа. „Винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия. Когато започнеш, става ясно колко трудно става. Един да те издъни, месеци наред се обясняваш. На думи е лесно. Пожелавам му успех. Това е демографията“, каза премиерът.
http://kanal3.bg/news/bulgaria/politics/60897-Borisov-za-podzarnikarite%253A-Ako-gi-zakaram-na-edin-ZIL%252C-polovinata-nyama-da-mogat-voda-da-podadat 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!