Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Парадокс! Президентството осъди „Боец“ задето искали да се разсекрети стенограмата за КТБ

Президентството осъди във ВАС гражданската организация „Боец“ за това, че поискали Румен Радев да разсекрети стенограмата за КТБ. Парадоксът е пълен по няколко причини.
Първо-подобно дело със същото искане на сайта „Биволъ “ вече се води пак във ВАС, но от друг съдебен състав. То, обаче бе спечелено от медията. Това означава, че два съдебни състава са се произнесли по един и същи казус с различни присъди. За прецедента разказа пред  Фрог  нюз  председателят на „Боец“ Георги Георгиев. Освен, че загубили делото, неправителствената  организация сега трябва да плати разноски на президента по иначе платените му  от държавната хазна адвокати,  в размер на 500 лв.
 
Припомняме, че Румен Радев разсекрети  стенограмите, едва  след като съдът го задължи.

Преди това  категорично отказваше. В  момента Радев усилено си прави пиар, изкарвайки се борец за прозрачност и справедливост. Многократно се похвали, че  е разсекретил  стенограмите, пропускайки, обаче да отбележи, че това не е станало по негово  желание или самоинициатива. Дума не обелва и за делото на „Боец“. До този момент Румен Радев не се е отказал от 500-те лева, които трябва да вземе  от организацията, само защото са поискали да се огласи публично съдържанието на стенограмата за КТБ.

Куриозите не свършват до тук. „Боец“  вече са протестирали решението отново във ВАС. Любопитното е, че делото е насрочени чак за края на 2018 година, което противоречи на принципа за търсене на своевременна справедливост. За всичко това е потърсено съдействие и от „Инспектората“ към ВСС. Твърде интересно  би се получило, ако представителите на държавния глава се явят като страна по делото, за да оспорват искането на „Боец“. Това би доказало по категоричен начин, че Румен Радев едно говори за пред хората, а съвсем друго върши.

https://frognews.bg/novini/paradoks-prezidentstvoto-osadi-boets-iskaneto-razsekreti-stenogramata-ktb.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!