Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов: Нормално е Борисов да е загрижен за отвлечено дете

Детето

Нормално е премиерът да е загрижен за съдбата на това дете, да се е чул с бащата и да го е поканил да говорят. Това не значи, че институциите не работят.
Така зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов коментира в предаването "Панорама" на БНТ информацията, че Бойко Борисов е поканил в дома си бащата на похитения Адриан Златков.

Самият Тони Златков - собственик на автокъща "Софавто", разказа как още в деня на отвличането министър-председателят му се обадил и го извикал в Банкя, където бил събран много сериозен екип от висши полицаи. Борисов бащински изразил съчувствие и го уверил, че ще направят всичко възможно да заловят похитителите.

На въпрос на водещия нормално ли е все пак оперативният щаб да се намира в дома на премиера и значи ли това, че всичко в държавата зависи от един човек, Цветанов отговори:

"Щабът, разбира се, е в институциите - и МВР, и прокуратурата, цялата информация се събира и анализира. Но е съвсем нормално министър-председателят да е загржен за съдбата на това дете, да е загрижен за съдбата на това семейство, за съдбата на държавата. Кажете ми - какво е укоримото в това, че се е чул с бащата и го е поканил, за да могат действително да поговорят? Защото ние се нуждаем както от съдействието на жертвите, така и на обществото...".

Попитан дали обаче несигурността се завръща, действат ли пак "Наглите" или друга група похитители, той отвърна:

"Аз имам самочувствие, горд съм с това, което направихме в МВР в периода 2009-2013 г.  и днес можем само да отчетем осъдителните присъди, които получиха точно тези престъпници, които тормозеха обществото - и "Наглите", и "Килърите"... И виждате, че ако нашата правораздавателна система е много тромава, италианските власти постигнаха осъдителни присъди по "Кокаинови крале" - операцията, за която всички казваха, че си правим публичен пиар".

Днес се  разбра, че Евелин Банев-Брендо е окончателно осъден на 20 години затвор от Върховния съд на Италия по кокаиновата афера.

По темата за избора на нов Висш съдебен съвет, Цветанов пък заяви:

"Няма договорки по този въпрос, има парламентарна квота от 11 членове, които трябва да бъдат избрани, имаше доста избори и държавата се дестабилизира в този период, затова и забавянето не е много, септември ще бъде избран ВСС и квотата. Съдебната реформа е един от акцентите, които трябва да продължим. Гарантирана е прозрачна процедура при избора на председателя на новия антикорупционен орган. Има възможност да се направи засичане на всички информации, излезли по време на избиране на кандидатите".

Председателят на ПГ на ГЕРБ не показа притеснение у партията от днешната заявка на Слави Трифонов, че ще търси нови личности, които да подменят политическия елит на държавата.

"Ние искахме да се въведе мажоритарна система, но не срещнахме подкрепа от нито една парламентарна група. Оставаме в готовност", каза Цветанов.

Той изтъкна, че икономическият растеж 3,6% за първото полугодие, излишъкът - 2 милиарда лева. 330 млн. лв. ежегодно ще заделя държавата за образование, за да може да се ангажират всички деца в системата, подчерта заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ.

http://dnes.dir.bg/news/tzvetan-tzvetanov-kabinet-borisov-3-26372218?nt=10 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!