Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Юнкер: България и Румъния трябва незабавно да влязат в Шенген!

България и Румъния трябва незабавно да влязат в Шенген. Това заяви в годишната си реч за състоянието на Европейския съюз председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Думите му бяха посрещнати с продължителни ръкопляскания в Европарламента.

Юнкер се обяви и за въвеждане на единна европейска валута във всички държави на Съюза, включително и по-бедните източноевропейски страни. За да стане това обаче те трябва да са изпълнили условията за еврозоната. Юнкер съобщи, че за тази цел ще бъде създаден специална предприсъединителна структура.

Жан-Клод Юнкер призова за създаването на пост на финансов министър на Общността като стъпка към задълбочаването на интеграцията в еврозоната.

„Нуждаем се от европейски министър на икономиката и финансите“, подчерта той пред депутатите в Европейския парламент.

Юнкер даде ясна перспектива и за членството на страните от Западните Балкани в ЕС. Той обаче поясни, че това няма как да стане в сегашния мандат. До 2025 г. обаче ЕС може да има около 30 членове.

Акцент в речта на председателя на Еврокомисията бяха равните условия в Европа. В тази връзка той се обяви за еднакво заплащане на труда, което пряко засяга проблема с командированите работници в страни на ЕС. Проблемът бе поставен от френския президент Еманюел Макрон. Юнкер говори и за това, че качеството на храните в ЕС трябва да бъде еднакво във всички страни. Всички държави обаче трябва да спазват и законите, каза Юнкер. Това бе директен упрек към Унгария, която обяви, че няма да се съобрази с решението на Европейския съд в Люксембург.

Вятърът духа в платната на Европа, обяви Юнкер в речта си пред евродепутатите и членовете на ЕК.

В обозримо бъдеще Турция няма шансове да се присъедини към Общността, смята председателят на ЕК. Юнкер припомни, че правосъдието и основните ценности са най-важните точки в присъединителните преговори на всички държави, кандидатстващи за членство в ЕС, а до този момент Турция не е показала, че споделя европейските виждания по тези въпроси.

От известно време Турция стремително се отдалечава от ЕС, коментира Юнкер в речта си пред депутатите в Страсбург. Той разкритикува властите в Анкара заради преследването на предсавителите на медиите в страната, като същевременно призова за освобождаване на задържаните европейските журналисти.

„Обръщам се с призив към властите в Турция - освободете нашите журналисти, нека те да си отидат!", заяви Юнкер в годишната си реч за състоянието на ЕС.

Председателят на ЕК допълни: „Престанете да обиждате нашите държави и правителствените лидери, като ги наричате фашисти и нацисти“.

Съгласно думите на Юнкер, Европа е „континент на зряла демокрация“.
„Тези, които съзнателно го оскърбяват, унищожават всички възможности за изграждане на мостове. Понякога имам чувството, че някои хора в Турция искат да изгорят всички мостове, а след това обвиняват ЕС за разрива в преговорите за присъединяването на страната (към Съюза)", коментира люксембургският политик.

От друга страна обаче, председателят на ЕК увери, че както и по-рано, Европа „протяга ръка“ за приятелство с Турция. „Все още протягаме ръка към великия турски народ и всички онези, които са готови да сътрудничат с нас на база нашите ценности“, завърши Юнкер.

http://epicenter.bg/article/Zhan-Klod-Yunker--Balgariya-i-Rumaniya-tryabva-nezabavno-da-vlyazat-v-Shengen/136059/7/0 

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]
Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!