Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Еврокомисар смята за „абсолютно недопустимо“ участието на „българските фашисти“ в председателството на EC – Комунисти може?

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

„Брюксел се готви за ударна доза български ултранационализъм“ пише едно от най-авторитетните издания за европейска политика, славещо се с вътрешните си източници в Европейската комисия и парламента.

„Когато София поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС през януари, политици и служители на Брюксел надигат тревога за Обединени патриоти – група от три крайнодесни партии, които са част от управленската коалиция на България.

По време на шестмесечното председателство министри на Обединени патриоти ще играят ръководна роля в Съвета на ЕС, тяло представляващо 28 правителства на ЕС.

Лидерите на Обединени патриоти използват расистка реторика към българското ромско малцинство, призовават за насилие, за възспирането на мигранти от влизането им Европа и публично са заявявали съмнение, че климатичните промени, причинени от човека са проблем.

Министри на Обединени патриоти ще председателстват две от групите на Съвета на ЕС, решаващи въпроси за Европейския единен пазар и околната среда. Правителството, от което са част също така ще води дебатите по чувствителни теми от политиката за убежища до разходните приоритети на ЕС до 2021 г.

Един от лидерите им – вицепремиерът Валери Симеонов, веднъж публучно описа ромите като „диви маймуни“. Вторият лидер, вицепремирът Красимир Каракачанов, който като министър по отбраната ще участва в Съвета по външни работи на ЕС наскоро заяви, че ЕС и НАТО трябва да спрат имигрантите, навлизащи в Европа „с военна сила ако е нужно“.

Трети, номиниран от Обединени патриоти министър на околната стреда Нено Димов, ще води съвета по околна среда по време на българското председателство, през 2015 г. той заяви, че климатичните промени „са по-скоро въпрос на манипулация, отколното на сериозни притеснения.

Брюкселски служители заявиха, че са силно притеснени от значимата роля, която ще играят лидерите на Обединени патриоти в българските дела“ пише журналистът Хари Купър за Politico, подпомогнат от Боряна Джамбазова за изготвянето на материала.

„Във времена, в които Тръмп защитава нацистки симпатизанти, трябва да гарантираме, че председателството на Съвета ще покаже единство, че няма място за фашистки идеи в Европейския съюз“ заяви бившия премиер на Белгия и лидер на либералите в Европейския парламент Ги Верхофстад,  който се закани да „следи изкъсо“ Обединени патриоти.

Комисаря по правосъдие Вера Юрова заявява пред изданието, че е „Напълно недопустимо… притеснена съм по повода“. Тя заяви, че вече следи политиките на новото правителство към ромите за лоши практики и дискусиите ѝ със София в идните месеци ще бъдат „интензивни“.

Джозеф Дол, лидера на Европейската народна партия, от която ГЕРБ е част, преди време нарече Обединени патриоти недопустим коалиционен партньор.

ВМРО е „се слави за това, че систематично пропагандира омраза към съседните народи на Балканите, както и антициганска пропаганда“ заявява доклад на Комисията срещу расизъм и нетолерантност към Съвета на Европа – напомнят от Politico.

Същия доклад описва Националния фронт за спасение на България, воден от Симеонов като „ултранационалистичен/фашистки, а Волен Сидеров – лидера на Атака, третия лидер на Обединени патриоти като „добре известен с откровенно расистките си възгледи.“

Председателят на комитета по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент Клод Морес заяви, че ще „следи внимателно“, за да не допусне „надигането на популизма“ при българското председателство.

Други, пише Politico, са по-слабо притеснени, тъй като въпреки острата реторика на Обединени патриоти, Борисов напълно държи юздите на правителството си.

Снимка: Веселин Боришев/Клуб Z

http://terminal3.bg/evrokomisar-smjata-za-absoljutno-nedopustimo-uchastieto-na-blgarskite-fashisti-v-predsedatelstvoto-na-es/ 

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

Карл Маркс: ”Демокрацията е пътят към Социализма”

"Исляма последната надежда на революцията" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин

Йезуит разкрива как Ватикана създаде Исляма и с каква цел – Папа Франсис: "Корана и Библията са еднакви"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!