Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Марков: Юнкер е главният виновник за катастрофата на Европа с мигрантската криза. Оставка!

Отткъде накъде Макрон ще дава акъл на Качински? Коя е Меркел, че ще прави забележки на Орбан?

@ Планът Сорос за „миграционна революция“ в Европа
@ Сорос спонсорира бежанската вълна в Европа (и претопяването)
@ Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)
@ Потресаващи документи от DC LEAKS: Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки
@ Орбан посочи Сорос за гробокопач на Европа

С какво право Западна Европа има самочувствието да размахва пръст на Централна Европа, само защото тези страни са били в рамките на Съветския блок поради това, че Германия направи една война, с която разсипа Европа. Ще има още по-кървави атентати!

Таня Джоева

еорги Марков е роден през 1950 г. в София. Депутат във ВНС и в 36-то НС от СДС. Конституционен съдия от 1994-2003 г. В момента е депутат от ПГ на ГЕРБ.

- Господин Марков, миналата седмица Европейският съд в Люксембург отхвърли жалбата на Унгария и Словакия срещу квотите в ЕС. Последва остра реакция от страна на Виктор Орбан. Докъде ще стигне според вас това противопоставяне?

- Позволете ми първо да кажа следното: много се радвам, че България ще председателства Съвета на министър-председателите и то по времето на премиера Борисов. Смятам, че на Бойко най-много му отива да бъде домакин на останалите министър-председатели по простата причина, че е най-популярният български политик сред тях от последните 30 години.
Същевременно искрено му съчувствам, защото конфликтът между Централна и Западна Европа е толкова голям, че неизбежно ще бъде дискутиран. И трябва да доведе или до поправка на съществуващия Европейски договор, или до изцяло нов.
Люксембургският съд постанови едно решение, което в Унгария бе наречено „скандално“. Аз обаче го наричам цинично.

- Защо?

- Цинично е съдии със заплати от десеткихиляди евро от джоба на европейските данъкоплатци да постановят един правен и което е още по-важно – един житейски абсурд.
Не е нужно да си учил право, за да разбереш, че няма как в твоя дом да ти налагат с кого да живееш. В случая – унгарския, словашкия дом и т. н. Никой не може да налага на хора, които не искат да живеят в Унгария и Словакия, а искат да живеят в Германия, да бъдат експортирани там. Комунистите изселваха, брюкселските бюрократи заселват!
Орбан го каза точно: „Това е нашият дом и с кого ще живеем в него е наше суверенно право.“ Още повече, че в Унгария се проведе референдум по въпроса. Резултатът беше 99% срещу квотите. От гласувалите унгарци 3,360 милиона отхвърлиха квотите и смешното число от 55 000 души – колкото побира стадион „Васил Левски“ - гласуваха „за“.

- Вие се върнахте от Будапеща тези дни. Продължават ли реакциите там на решението и на натиска от страна на Брюксел и на големите западно-европейски столици?

- Реакцията на Орбан беше следната: да, решението е скандално, то е факт, ние ще продължим борбата с политически средства. Няма да приемем нито един мигрант, докато аз съм премиер. Ние сме длъжни, казва той, когато се опитват от Брюксел да променят нашата идентичност, ние като страна да се изправим. Не мразим тези хора, но не можем да поемам товар, какъвто не можем да носим. Ние не можем да ги интегрираме, защото те са чужди на нашия бит, култура, традиции, манталитет, език и не подлежат на интеграция.

Същата бе и реакцията на словашкия премиер Роберт Фицо. Вишеградската четворка продължава да е твърда. Те защитават позицията, че няма да приемат мигранти, за да запазят християнския характер на страните си. Орбан говори даже за т. нар. „етническа хомогенност“. Той казва: Ние сме християни, европейци и унгарци. Искаме унгарска Унгария.

Чуйте сега какви ги дрънка Жан-Клод Юнкер: „Солидарността не е меню, от което можеш да избираш, господин Орбан.“
Той горе-долу перефразира щуротията, която изрече новият френски президент: че Европа не била супермаркет, от който да си вземеш, каквото пожелаеш.
Елементарно е да се обяснява, че солидарността е акт на желание и добро чувство. Не може да има солидарност в глупостта. Кой е питал Унгария, Чехия, Полша и Словакия, когато е поканил мигрантите в Европа. То стана преселение на народите. Взе ли се колективно решение? Взе ли се солидарно решение? Както сполучливо каза президентът на Чехия Милош Земан: „Госпожо Меркел, вие ги каните в дома си, а ги пращате на обяд при комшиите.“

- Конфликтът между Западна и Централна Европа обаче се изостря с всеки изминал ден. Ангела Меркел заяви, че ще постави въпроса в дневния ред на срещата на върха през октомври. Запълването на квотите вече се обвързва с финансирането от еврофондовете.

- Да, интересен момент е, че западноевропейските лидери – Макрон, Меркел и техният послушко Юнкер обвързват финансовите инжекции на новите страни членки с налагането на квоти. Което означава, че им налагат да живеят с хора, с които не желаят и да повишат заплахата от тероризъм спрямо техните граждани.
По този въпрос чешкият президент заяви много ясно: „Не ви искаме фондовете!“ Предполагам, че няма да ги иска и Унгария. Това е политическо изнудване с много лош вкус: фондове срещу загуба на суверенитет. Аз съм сигурен, че всички страни от Вишеградската четворка ще кажат: Не ви щем фондовете!

- Защо смятате така?

- Това са горди народи. Народи, които имаха куража да се изправят срещу комунистическите режими и съветските танкове. Нито един западноевропеец, войник или цивилен, не е имал този кураж след Втората световна война. Нито един! Те предадоха унгарското въстание. Те предадоха Източна Европа. Но унгарците се биха.
През 1968-а съм видял с очите си как цяла Прага излезе срещу съветските танкове и Ян Палах се самозапали. Западът обаче не се притече на помощ, защото нямат кураж. На думи са много силни, на действия – слаби.
Затова искам да ги попитам: Абе, господа от Брюксел, господа лидери на Германия и Франция, вие с какво чувство на превъзходство се отнасяте спрямо централноевропейските страни? Само с това, че сте по-богати?! Вие може да сте по-богати, но не можете да осигурите най-важното на своите граждани – живота и здравето им. Докато Вишеградските страни осигуряват здравето и живота на своите граждани. Вие карате своите общества да живеят с мисълта, че всеки ден може да станат жертви на атентат, прегазване, изнасилване и т.н.

Като какви ще казвате каква е съдебната реформа или медийната среда в Полша? Защо Полша не каже същото за Германия? Немските медии трябва да претърпят голяма критика за това, че скриват истината за изнасилванията и малтретирането на германки. Включително - за онази новогодишна нощ в Кьолн. Френският съд търпи голяма критика за това, че повечето от убийците-камикадзета бяха с криминални досиета и стоят на свобода. Откъде Западна Европа има самочувствието да размахва пръст на Централна Европа, само защото тези страни са били в рамките на Съветския блок поради това, че Германия направи една война, с която разсипа Европа.
Да не би Будапеща с еврофондове да е направил по-красив парламент от френския и германския? Не, само с унгарски камък и само с унгарски майстори.
Да не би Имре Калман с пари от еврофондове да е писал своите оперети? Нима с еврофондове Унгария има метро преди Франция и Германия още през 1897 г.?! В Унгария е направена първата изкуствена ледена площадка за каране на кънки. С еврофондове ли? Да не би стоте църкви в Краков да са построени с еврофондове! На кого размахвате пръст и кого плашите?

Аз искам да попитам Европейският съюз договор на равноправни страни ли е или е размахване на пръст и отношение на власт и подчинение. Очевидно Европейският договор е замислен като европейска федерация, европейски съединени щати, в които един център – Брюксел, да казва на периферията как да живее. А този център се командва от Меркел и дали е Оланд или е Макрон – все тая. Такъв Европейски съюз просто няма да издържи.

- Утре, 13 септември, председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще открие новата сесия на Европейския парламент с реч за състоянието на ЕС. Какво очаквате да каже? Ще има ли отново размахване на пръст?

- Жан-Клод Юнкер отдавна трябваше да си е дал оставката. Той е основен виновник за катастрофата, която сполетя Европа с мигрантската криза. Меркел може да ги кани, но той е начело на Европейска комисия на всички европейски страни. Неговото поведение трябваше да бъде съгласувано, а не да се придържа сляпо към това на Меркел. Той носи огромна вина за това, че Англия напусна ЕС. Англия категорично не желаеше той да бъде председател на ЕК. Франция и Германия се наложиха. Разбира се, няма България и Румъния да определят кой да бъде начело на Еврокомисията. Но Англия трябваше да бъде питана. И когато стана гласуването само Камерън, подкрепен от Виктор Орбан, гласуваха против Юнкер. Който не се мръдна да отиде на едно погребение или произшествие, където станаха кланетата, премазвания и т.н. на европейски граждани.
Той е за оставка и за обявявяване за персона нон грата от европейските народи. Нито той, нито Меркел имат биографията на Орбан. Меркел е случайно „попадение“ на Хелмут Кол, за което той после дълбоко съжаляваше. Но след църковното погребение на Кол съпругата му Майке покани само един и единствен политик в любимата му бирария и това бе Орбан. Орбан, за когото Кол казваше: „Моят Виктор, скъпото ми момче.“

Защото Орбан има биография и кураж да се бори за защита на националните интереси на Унгария. Той е мъж отвсякъде - и като политик, и като мъж. Има пет деца от съпруга-жена.
Върху него се нахвърляха и през 2012 до 2014-а, когато се справи с монополите, с банките и днес Унгария е една цветуща страна. Евростат приема вече, че има унгарско чудо в икономиката.

Нещата трябва да се кажат откровено – право на Запада е да приема мигранти и техните страни да живеят в мултикултурно общество с всички рискове от това. За най-голямо съжаление, ще има и по-драстични атентати от тези, които вече преживяхме. Ще загиват хора, докато стане някаква промяна, подобна на тази през 1989 година, когато източноевропейските страни се вдигнаха и събориха Берлинската стена.
Европейски съюз трябва да го има като свободно движение на хора и капитали, но не може да бъде съюз на бюрократи. Да извадят пред европейските граждани какви пари се харчат за прически, пътувания и всякакви други лигавщини и щуротии. Да видим какво ще стане, ако направят пряк избор за шеф на Европейската комисия и се явят Орбан и Юнкер. Да видим кой от двамата ще бъде избран. С какво Люксембург е повече от Унгария, освен че има офшорки и прави по-хубави гофрети?

- Все по-често се коментира, че се изчакват изборите в Германия, които вероятно ще завършат с победа на Меркел, и ще се тръгне твърдо към разделянето на Европа на две или повече скорости. Какво ще е бъдещото на ЕС след тази стъпка?

- Трябва да кажа, че очаквам победа не само на Меркел, но и на десницата в Австрия и Чехия. Налице е пълен разпад на левите партии в Европа. Искрено съчувствам на Сергей Станишев, че му се падна да е председател на ПЕС, когато партиите от ПЕС въобще ги няма. Бившият премиер на Франция Манюел Валс каза, че френската социалистическа партия е мъртва. Показаха го и изборите. Те не стигнаха до балотаж. Не отидоха на балотаж и в Австрия. Бяха разгромени и на изборите в Рим. Два пъти загубиха в Испания, в Хърватска. Изчезнаха от парламентите в Полша, Гърция.

- Как си обяснявате тези загуби?

- Социалдемократическите партии в Европа станаха неолиберални. Станаха партии на офшорки, на банки, на монополи, на гейбракове и на неолиберални мантри.

Така или иначе обаче сблъсък в Европа ще има. Не може да се говори за скорости в ЕС, тъй като той като цяло се движи на нулева скорост.
Европа показа, че е един беззащитен континент, в който е възможно орди от над един милион преселници – без документи за самоличност и без да бъдат проверявани за оръжие - да извършат масови престъпления. Всяко преминаване на граница на незаконно място и не по установения ред е престъпление, което в различните страни се наказва различно. В България – с пет години затвор. Но няма нито един осъден за това престъпление. През това време ние като овце чакаме по 7-8 часа на Калотина, за да се върнат турските гастарбайтери и да отидем към Западна Европа. Защо и ние не отпушим крана и да си минаваме откъдето си искаме без проверки?
Какво показва всичко това? Показва слаби лидери в Западна Европа. На предизборния дебат между Меркел и Шулц в Германия ясно се видя, че двете партии са всъщност една. Те говорят на един език. Довчера Шулц беше председател на Европарламента и беше на акъла на Меркел. Сега седнал да й прави забележка за политиката спрямо мигрантите.

- Впрочем, точно в този дебат Шулц, по-остро и от Меркел, обвърза еврофондовете и спазването на ангажиментите с квотите. Това показва, че въпросът сериозно ще бъде поставен.

- Но тази заплаха и това изнудване няма да мине. Вишеградските страни ще се откажат от тези субсидии. През 90-те като нямаше субсидии от Евросъюза как Унгария привлече 90% от западните инвеститори. Г-жа Меркел не може да каже на заводите на Мерцедес, Опел и Ауди да напуснат Унгария. Тези фирми са доволни, че са в Унгария, защото работната ръка е много по-квалифицирана, а плащат пет пъти по-малко. Какво като не получават еврофондове тези страни?
Скоро чух наши политолози, които говореха, че лондончани гласували за оставане в ЕС. С други думи, простата провинция предала работата. Истината е обратна. Лондончани са в  провинцията. Аз бях два пъти в Лондон и по улиците почти не се виждат англичани. Нещо, което Централна Европа ще предотврати. Тя няма да се подчини на начина, по който й се размахва пръст. Това е 70-80 милионно население, което ще запази своята идентичност. Вишеградската четворка е неформална организация, но тя изразява настроенията на своите народи. Неслучайно, навремето я правят големи държавници-демократи като Лех Валенса, Вацлав Хавел и Йозеф Антал.
Земан им го каза в прав текст: Не ви щем фондовете! Ние няма да си продаваме суверенитета за един мост или едно шосе. Няма да позволим да ни се качите на главата. Днес ще ни заселвате афганистанци, утре – мароканци.

Крайно съм изненадан от това младо момче, френския президент, който от София нападна Полша. Дошъл в една страна, за да напада трета. Изразявам голям респект към Бойко Борисов, който каза: Полша и Унгария са наши приятели.
Аз не знам как един бивш банкер от „Ротшилд“ ще дава акъл на Качински, виден активист на „Солидарност“ от времето на комунизма.
Кой си ти също, че ще даваш акъл на Виктор Орбан?
И коя е Меркел да му прави бележки, след като Орбан още през 1988 г. прави партия за борба с комунизма. През това време да сте чула Меркел да е правила партия в ГДР?

- Честно казано, бях там през 1988-а, но не съм чула. Не съм и прочела подобен факт.

- През 1989-а Орбан призовава съветските войски да напуснат страната. Чула ли сте в ГДР жена на име Меркел да е излязла на площада в Източен Берлин, Лайпциг или Дрезден и да е призовала съветските войски да си ходят? Не. Когато пада Берлинската стена и стотици хиляди германци отиват да я събарят госпожата е в сауната. Тя си го признава. Нейната политическа биография почва реално след обединението на Германия.
Западноевропейците трябва малко да се озаптят и да не си прехвърлят проблемите върху централноевропейските страни.
Правя сега една прогноза за Епицентър.бг – десетилетия само ни делят от момента, когато в тези държави ще започнат да се правят етнически партии - партия на арабските малцинства, на африканските, на латиното и т. н. И ще започнат и да ги управляват.

Аз се възхищавам на американския президент Доналд Тръмп, който заяви във Варшава пред хиляди граждани, че Вишеградската четворка е новият мотор на стара Европа.

http://epicenter.bg/article/Deputatat-Georgi-Markov--Komunistite-izselvaha--Bryuksel-zaselva-/136009/11/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!