Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Измислен протест пред парламента

Не повече от стотина недоволни българи се събраха на широко обсъждания „Национален протест срещу безобразията в България” пред сградата на Народното събрание.
Повече от символичен се оказа митингът за смяна на политическата система у нас, на който във фейсбук бяха декларирали участие хиляди хора.
„Вместо огромно множество пред Народното събрание в София до момента са се събрали едва стотина души, воглаве с организаторите”, писа сайтът Офнюз. Пред парламента бе бившият син депутат и общински съветник Николай Гацев, който се афишира като организатор на събитиено Има такъв народ, заедно с Нина Гергова, която стана популярна покрай контра протестите в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Те даваха и интервюта пред камерите, предаващи на живо. Демократична гражданска инициатива е организацията, която се нае с организирането на протеста. Медийно подготви участието си и сякаш специално пуснатия от ареста баш за протеста Перата от Бургас, известен с крайните си прояви.

Гацев коментира пред медиите, че се надява привържениците на инициативата да се умножат, тъй като т нямало да спре за един ден. Също така, че се чувстват подведени от Слави Трифонов, който им обещал подкрепа, но се отметнал.
19 минути писа и предупреди, че това организирано недоволство е фалшиво и предварително обречено на неуспех.
„Едно от тези активни мероприятия трябва да се проведе днес. Бареков заработва. Ако не стане реалност, ще стане със слухове. Кеш енд кери политици у нас колкото искате.
Но това е типичният случай на виртуално или медийно нагнетени очаквания за протест с едничката цел - народът да си каже - няма смисъл да протестираме защото никой не излиза. На принципа на на "лъжливото овчарче". И другата цел е да размият границите между протестиращите - всички са маскари.
В случая, както казах, гледат да изпреварят с контрапротест истинския.
Тъй като никой не се е афиширал като организатор, никой няма да поеме отговорност, съответно негативите на неслучилия се "грандиозен" контрапротест”, коментира във ФБ и бившият ни посланик в Русия Илиян Василев.

Снимка: Нова ТВ

http://19min.bg/news/8/92294.html#92294 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!