Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ дават на Украйна 421 млн. долара, за да воюва с Русия

Комитетът по въпросите за разпределянето на средствата към Сената на САЩ гласува проект за закон за финансиране от държавния бюджет на задгранични операции, свързани с програми през 2018 година, което недвусмислено увеличава американската помощ за Украйна за военни цели.“ Това съобщава пресслужбата на украинското посолство в САЩ, цитирана от vesti-ukr.com.

„Съгласно документа, по линия на Съединените щати, помощта възлиза на 421 млн. долара, което надвишава финансирането за 2017 година“,  се казва в съобщението. 

По същество законопроектът предвижда увеличаване на парите от страна на Щатите за Украйна по програмата „Международно военно финансиране за отбрана“. 

Руското издание „Вести“ писа, че на 12 септември Петро Порошенко, на заседание на Генералната асамблея на ООН, ще представи своята визия за миротворческата мисия в зоната на АТО (антитористичните операции – бел. прев.). Именно тази организация взема решения за въвеждане на миротворчески операции и как те да упражняват правата си в света. 

До този момент се лансират две взаимоизключващи се версии за правата на цивилните жители на Донбас. Политолозите казват: „Едва ли е възможен компромис, а всичко случващо се, заплашва ситуацията в Донбас да бъде замразена за години напред.“ 

По-рано бе съобщено, че през 2018 година САЩ могат да предоставят на Украйна не по-малко от 410,5 млн. долара, които да отидат в сектора „Отбрана“. Такава е официалната информация от украинското посолство във Вашингтон, цитирано от vesti-ukr.com.

http://glasove.com/categories/novini/news/sasht-davat-na-ukrajna-421-mln-dolara-za-da-voyuva-s-rusiya 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!