Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп използва „Ирма“, за да призове за ускоряване на данъчната реформа – ЕС смята, че това ще срине световната икономика

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще поиска от контролирания от републиканците Конгрес да ускори усилията си по реформиране на американския данъчен кодекс. Като причина той изтъкна последиците от урагана Ирма, предаде агенция „Ройтерс“. 
 
"Мисля, че сега, предвид случилото се с урагана, ще поискам ускоряване. Аз го исках и без това, но вече се нуждаем от него още повече", каза вчера президентът на заседание на правителството в "Кемп Дейвид". Белият дом разпространи видео с неговото изказване.
 
Според администрацията на Тръмп понижаването на данъчните ставки за физическите лица и бизнеса ще доведе до милиони нови работни места и ще стимулира допълнително икономическия растеж.  

В петък в послание в Туитър държавният глава на САЩ прикани Конгреса да не чака до края на септември за данъчното законодателство.

Малко след пристигането си в резиденцията "Кемп Дейвид" за уикенда Тръмп подписа законопроект за вдигане на тавана на дълга и осигуряване на финансиране на правителството до 8 декември, както и за отпускане на помощ от 15,3 милиарда долара за справяне с последиците от урагана Харви.

По – рано днес стана ясно, че Европейската комисия е силно обезпокоена от данъчната реформа на Доналд Тръмп. Европейците са обезпокоени от плановете на администрацията му за увеличение на разходите, изтъквайки, че публичният дълг е на път да се превърне в неконтролируем и че тази политика носи "краткосрочни рискове за световната икономика". Ефектът от това може да бъде много по-вреден в бъдеще, се казва още в документа. Посочва се също, че кредиторите вече избягват САЩ. Спадът на международните инвестиции пък носи уязвимост, германското издание "Шпигел" , позовавайки се на документа.

Брюксел критикува и плановете на Доналд Тръмп за данъчна реформа, които трябва да намалят тежестта върху най-богатите за сметка на другите слоеве от населението, тъй като ще засегнат американската икономика. Европейската комисия засега отказва официален коментар по темата.

http://epicenter.bg/article/Donald-Tramp-izpolzva--Irma--za-da-prizove-za-uskoryavane-na-danachnata-reforma/135872/7/96 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!