Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За срам сме пред света! Контрольори се изгавриха с японски турист в трамвая, за да му вземат парите

За поредна гавра с чужд турист в градския транспорт у нас съобщават потребители в социалните мрежи, предава Блиц. Последният случай е с японски гражданин, който се возел по линията на трамвай 5 - посока "Княжево".

Свидетел на срамната сцена станала Дочка Андреева, която изля възмущението си във Фейсбук. Ето какво написа тя:

"Събота е. Пътувам си аз в трамвай No 5 - посока "Княжево" и се появява контрольор. Пред мен седи доста интелигентен мъж, видимо турист от Азия, който е имал конкретни причини да включи и България в европейската си обиколка и днес беше тръгнал за Витоша.

Седи прилежно и си стиска билетчето в ръка. Контрольорът го погледна с интерес, взе му билета и на развален английски го попита откъде е. Япония. Поиска му паспорта, който дисциплинирано му бе даден. Разгледа го като невидял и му каза да слезе.

Докато се усетя какво става, само успях да попитам какъв е проблемът. И онзи тъпо ми отговори, че не си бил продупчил билета, а пишело и на английски. Онемях. В чужбина билетите не се дупчат! И ватманът ми затвори вратата под носа преди да мога да направя нещо адекватно, за да не се излагаме пред чужденците. Полудях. Защото, дори и да можеш да четеш и да спазваш сляпо правилата, да си тъп и ограничен е диагноза доживот! Да свалиш индивидуален турист японец, който вероятно е за първи път в България и със сигурност за последен, и не е гратисчия, защото на жив японец това просто няма как да му се случи, само, за да му вземеш 40 лв... и да го направиш за смях.. е балкански идиотизъм, простотия, Андрешковщина и нямам повече сили да мисля по въпроса, НО ТОЗИ ТЪПАНАР за пореден път сложи една голяма селска пръчка в колелото на родния туризъм, щото той толкова си може. Честито, госпожо Ангелкова! Поздравления за 400 000-те картички до туристи, посетили България тази година... може пък една от тях да стигне и до този японец и догодина пак да дойде, че е приятели да доведе в родината на Българската роза и киселото мляко! БЯСНА СЪМ!!!

P.S. Бясна съм и защото, ако на мястото на японеца седеше циганин без билет, този тъпанар просто щеше да го подмине или да попита плахо за билетче и получавайки обичайната реакция отсреща както всички знаем, щеше да се снижи и да се навре смачкан под седалката. БЯСНА СЪМ! България е прекрасна страна, НО с такава държава ТУРИЗЪМ се прави, въпреки нея и въпреки специално създаденото за това министерство. Кой разбрал, разбрал."

http://sosnovini.bg/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!