Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Евросъюзът се УПЛАШИ от БЪЛГАРИЯ: Мощни Вълни от Русофилия и ГНЯВ към Запада ЗАЛИВАТ България! Ще Избухнат ли Народни Революции на Изток, питат се западни политолози!

Вместо, т. нар. Европейски съвет, да се занимава със стратегиите на ЕС, или с каквото още там се занимава, той се захвана със съвсем неприсъщите за него… полицейски функции.

И затова, от институция, която уж трябва да дава лицето наЕвросъюза, съветът на „европейците“ се спихна до организация, която разследва своите членове. И им слага етикети. Като разделя държавите и партиите в тях на: прозападни и антизападни.

А уж в член първи от договора на ЕС се прокламира на висок глас свободата на словото, на възгледите и убежденията, както и на обмена на мисли…?

Но това явно важи само до момента, в който една партия или страна, изпълнява заповедите на Брюксел. Спре ли да ги изпълнява и започне ли да формулира съмнения или не дай си Боже, несъгласия с брюкселските пионки на задокеанския Хегемон, тогава настъпва апокалипсис. Започват да се сочат с пръст хора, партии и държави, които уж нарушавали „единството“ в ЕС.

Така започна демонизацията на  лидери като премиера на Унгария Виктор Орбан, словашкия Робърт Фицо и още доста други, които не бяха съгласни да се подчиняват на тоталния диктат на чиновниците от Брюксел. Диктат, който на всичко отгоре, бе и в пълно противоречие с националните интереси на източноевропейските страни-членки на ЕС.

Но върхът на полицейщината бе един „доклад“ наЕвропейския съвет, който „проучва“ антизападните нагласи сред 252 партии, представени в 28-те парламента на ЕС.

Редно е, в тази връзка, да напомним, че антизападните нагласи се появиха не за друго, а защото Западът започна да възвеличава себе си като единствен модел и норма на поведение. Унищожи икономиките на държавите от Източна Европа, които му се довериха. И така започна да поробва народите.

Трябва да допълним, че западният либерален капитализъм, при който олигарси изсмукват и последната капка кръв от живота на обикновените европейци, никога не е бил модел, на който народите искат да  подражават.

Нека се разберем, че опитите на колективния Запад, тоест на САЩ и ЕС да глобализират света, да ликвидират националните държави и да ги подчинят на западната финансова олигархия, никога не са били модел за подражание на когото и да било.

Именно затова народите от Европа и света приеха факта, че Владимир Путин и Русия се опълчиха на американските и ЕС-овските „ценности“, като ново освобождение.  А борбата на Владимир Путин срещу еднополярния свят, доминиран от САЩ и техните западни пудели, стана символ на  огромна нова надежда за живот без роби и без господари.

Та за наша радост, в този „доклад“ за партии и държави, посочени като антизападни, България е лидер. Начело на антизападната група партии в ЕС, са БСП, Атака, АБВ и още една – две по-малки и неизвестни партии.

Те се обявяват против антируските санкции. Искатвъзстановяване на нормалните икономически и политически отношения с Русия. Обявяват се против НАТО и Евросъюза и нямат нищо против да напуснат веднага тези организации.

Веднага подчертаваме, че не толкова ръководствата, колкото редовите членове на тези партии настояват не само за напускане на ЕС и НАТО, но и за незабавно влизане в Евразийския съюз. Затова докладът на ЕС с панически нотки съобщава, че в държави като България, Унгария, Гърция, Чехия, Австрия и Словакия, непрестанно усилващият се натиск на народите, принуждава и ръководствата на партиите, да се отдалечават все повече от „ценностите“ на Запада и да поемат все по-ясен антизападен курс.

Паниката, обхванала Запада се подклажда и от факта, че Брюксел и Вашингтон не виждат никакъв смислен начин да се противопоставят на вълната от гняв, която залива България и другите народи от Европа.

И предусещайки своя край, ЕС-овците започват да броят приятелите и „враговете си“.

Лошото е, че симпатизантите на Запада катастрофално намаляват, а недоволните и гневните стават все повече. И така ще е, докато олигархичната върхушка на САЩ и ЕС е на власт и се опитва да пороби света.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!