Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как Азербайджан въоръжава ИДИЛ използвайки България – разследването продължава

Журналистическото разследване на Диляна Гайтанджиева показа маршрута, участниците и начините за нелегална доставка на оръжие и боеприпаси, а след последните разкрития описващи ролята на Азербайджан, беше освободена от редакцията на вестник » Труд» без каквито й да било обяснения, а нашите специални служби получиха нареждане да я притиснат и да разследват източниците и на информация. 

Което си е не просто посегателство на свободата на словото, но и намеса във вътрешните дела на България.

Но означава само едно- тези, които въоръжават терористите се страхуват от истината, която винаги излиза на яве, затова нека видим как едно българско смело и крехко момиче, успя да изплаши САЩ, Саудитска Арабия и Азербайджан. Но пък истината винаги побеждава и в това е нейната сила.

И така, от миналата година Азербайджан започна активни доставки на оръжие, които се доставят в Сирия и Йемен с помощта на военни ведомства и компании на Саудитска Арабия и САЩ.

( Президентът на Азербайджан Илхам Алиев, който има участие в авиокомпанията превозвач » Копринен път», която прави доставки на оръжие под прикритието на дипломатически полети) 

( Президентът на Азербайджан Илхам Алиев разглежда ново оръжие азербайджанско производство)

И ако до миналата година Азербайджан само препродаваше в Ер-Рияд оръжие българско производство, то тази година вече започна активни доставки в зоните на комфликти в Близкия Изток и на отъжие собствено производство.

 След като хакери успяха да разбият електронната поща на посолството на Азербайджан в България, на бял свят излязоха документи  свързани с доставките на оръжие извършвани със самолетите на държавната азербайджанска авиокомпания  Silkway и ВВС Азербайджан.

За нагледност представяме част от документите

 

И така, става ясно, че под прикритието на дипломатически полети Баку доставя по въздух оръжие от страните в Източна Европа в зоните на конфликти по целия свят повече от три години.

Някой ще вземе ли отношение по темата като ООН? Ще получи ли Баку осъждане от международната общност, или няма проблем, могат да си доставят оръжие на терористите и за в бъдеще?

 

Държавната азербайджанска авиокомпания  Silk Way Airlines

е успяла до тук да извърши 350 полета с доставки на оръжие, което описа в разследването си Диляна Гайтанджиева. Предвид това, че до сега никой не е потърсил сметка на компанията превозвач, можем да предположил, че цифрата се е увеличила, доставките продължават, а терористите от ИДИЛ са добре въоръжени.

От 5 февруари 2016 до 9 февруари 2017 авиокомапанията  Silk way и ВВС Азербайджан

са извършили 7 рейса до Саудитска Арабия, с което са доставили и свое въоръжение, тоест азербайджанско производство. Шест от полетите  са били с кацане и дотоварване във Варна и Бургас.

И ако когато кацат у нас, самолетите се товарят основно с гранати за противотанкови гранатомети  РПГ-7, то от Баку се пренасят самите гранотомети.

Удобно и леко, като по коприна.

Да вземем конкретен пример как се правят нещата:

5 март-  Ил-76 ВВС Азербайджан с полет AZAF004 доставя по маршрута

Баку-Бургас- Авиобаза » Приц Султан в Саудитска Арабия 1700 гранатомета с общо тегло 20 тона и 2,5 хиляди гранати  ПГ-7ВМ тежащи 11, 7 тона.

В ролята на изпращач на  РПГ-7 от  Баку — министерството на отбранителната промишленост на Азербайджан, а на гранатите от Бургас  — Transmobile ltd.

Получател: Министерството на отбраната на Саудитска Арабия.

Военното министерство на Саудитска Арабия, както и Пентагона не използват оръжие по съветски образци ( което освен Русия, единствено България има право и лицензи да произвежда, за което я и използват).

Още пет подобни полети до Саудитска Арабия от Баку през България са направени  за 2016

За 2017 има данни за още един полет до Саидитска Арабия от Баку,

8-9 февруари Ил-76 ВВС Азербайджан доставя с директен полет AZAF005 от Баку в авиобазата в Ер-Рияд 1700 122-мм монометни мини и 1000 81-мм минометни мини.

В ролята на Изпращач — Cihaz, получател — Министерство на отбраната Саудитска Арабия.

Войната с терористите в Сирия продължава, както и горепосочените участници продължават безнаказано да въоръжават терористите…До кога? 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!