Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ: 1% усвоени еврофондове, 94% одобрени молби на бежанци

Култови статистики излязоха тия дни, с които може съвсем накратко да се представи катастрофата, наречена "Бойко Борисов" и ГЕРБ. Оказа се, че за 2017 г. до момента, държавата ни е усвоила под 1% от полагащите и се еврофондове. Останалите се връщат в ЕК, и тя ги преразпределя за други нужди. Със сигурност това дарение си струва сериозно потупване по рамото за добрия наш приятел Бойко.
Още по-голямо потупване обаче следва да получи за политиката му към мигранти и бежанци. Оказва се, че 94% от подадените молби за оставане са... одобрени. При това е всеизвестно, че над 90% от бежанците не са от Сирия, а са от други места, които изобщо нямат право да идват тук. Но 94% одобрение превръщат България в най-желаната бежанска дестинация в ЕС.

Всичко това се случва на фона на грандиозен скандал между Източна Европа и ЕС, който ескалира до решение на Европейския съд, което задължава Полша, Чехия и Унгария да приемат тарамбуките. А те отказват да го изпълнят, с което фактически вкарват съюза в конституционна криза.
На този фон Бойко наистина излиза пръв и истински европеец - оставя пари, с които съюзът да си решава проблемите, и каквото може по бежанците, приема...
Куул, а...

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/09/1-94.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!