Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Не може да говорим за интегарция на мигрантите. Проблемът заплашва съществуването на Европейския съюз! България също влиза със страшна сила в този проблем

Д-р Калоян Методиев: Европейското лицемерие към мигрантите продължава

"Не може да говорим за интегарция на мигрантите. Проблемът заплашва съществуването на Европейския съюз. И страховете на Европа от мигрантите продължават. И се засилват. Страхът идва от промяната на културата, на традиционното и нетрадиционното, несъгласието на Унгария и Словакия, а и на Австрия но по в сянка", смята Методиев.

"Последни изследвания във Великобритания, дори реакциите за Брекзит, са в резултат от тази тема. Страхът е свързан със загубата на идентичност и на работни места. А мигрантите се страхуват също, въпреки че идват от места с война и мизерия, те се страхуват, че идват в място, за което нищо не знаят", коментира д-р Методиев.

"България също влиза със страшна сила в този проблем, защото като географско място е на края на Европа и между нея и Ориента. Заедно с Гърция, това ни създава ежедневни проблеми", категоричен е политологът.

"Политическите европейски лидери работят много бавно за взимането на решение за промяна в отношението към мигрантите", коментира още Калоян Методиев и припомни, че за развитието на проблема допринесе много германският канцлер Меркел с поканата да идват в Европа.

Скорошното дистанциране на Меркел по въпроса, политологът обясни с предстоящите избори и припомни идентични "промени и обещания" преди други избори.

http://epicenter.bg/article/D-r-Kaloyan-Metodiev--Evropeyskoto-litsemerie-kam-migrantite-prodalzhava-/135698/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!