Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Експерт: Забраната за закупуване на земеделска земя от чужденци трябва да отпадне – как ще си разпродадем иначе Родината

Тенденцията е инвеститорите да се ориентират към по-малките градове в страната

Забраната за закупуване на земеделска земя от чужденци трябва да отпадне, тъй като в момента има сериозен инвеститорски интерес към България, а това ограничение пречи. Все пак един от основните активи при една инвестиция е земята. Това отбеляза в студиото на "Денят ON AIR" изпълнителният директор на българската агенция по инвестициите Стамен Янев.

"Българската икономика започва да става все по-отворена. Тенденцията е инвеститорите да се ориентират към по-малките градове в страната, тъй като в големите работната ръка е изчерпана. Това може да развие някои от западналите райони в страната", посочи той пред Bulgaria ON AIR. 

Според Янев това, което правителството може да направи в новия си мандат, е да намали излишните административни пречки, като олекоти тежестта на бюрократичния апарат. По негови думи това е основната пречка за инвеститорите.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ekspert-zabranata-za-zakupuvane-na-zemedelska-zemya-ot-chuzhdentsi-tryabva-da-otpadne 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!