Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европарламента: Без повече оправдания за преместването на бежанци. Солидарността в ЕС не е еднопосочна улица

@ "Исляма последната надежда на революцията" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин

Европарламентът одобри решението на Съда на ЕС да отхвърли обжалването от страна на Унгария и Словакия срещу преместване на бежанци от Гърция и Италия. От Съда заявиха, че схемата „действително допринася за това Гърция и Италия да се справят с последиците от миграционната криза през 2015 г. и мерките са пропорционални“.
Докладчикът на Европейския парламент по резолюцията относно решенията за преместване Ска Келер (Зелените, Германия) и председателят на комисията по граждански свободи Клод Морайс (С&Д, Великобритания) приветстваха решението на Съда на Европейския съюз, съобщава Европейският парламент.

„Сега, когато и Съдът на ЕС отхвърли обжалването на Унгария и Словакия срещу преразпределението на бежанците, вече няма поводи за оправдание. В крайна сметка онези държави членки, които досега бойкотираха преразпределението, също трябва да изпълнят задълженията си. Солидарността в ЕС не е еднопосочна улица. Правителствени лидери като Виктор Орбан не могат да изискват повече средства за защита на границите, докато блокират приема на бежанци от Гърция и Италия“, заяви Ска Келер.

Според нея Европейската комисия също трябва да предприеме последващи действия във връзка с процедурите за нарушение срещу Унгария, Чешката република и Полша, които не изпълняват ангажиментите си.

По мнението на Клод Морайс фактът, че държавите членки са преместили от Италия и Гърция по-малко от една четвърт от скромната цифра от 160 000 души разкрива значителни пропуски в отговора на ЕС на най-голямата бежанска криза на континента от Втората световна война насам. „Необходимо е спешно да изготвим организиран и хуманен отговор“, посочи той. На фона на масираната миграция и бежанските кризи през лятото на 2015 г. ЕС прие две спешни решения за преместване на хиляди бежанци. 160 000 лица, търсещи убежище, с висок шанс да получат статут на бежанци от Италия и Гърция трябва да бъдат преместени до септември 2017 г. в други държави членки, където да бъдат обработени техните молби.

Унгария и Словакия се обърнаха към Съда на ЕС да анулира второто решение, което предвижда преместването на 120 000 лица, търсещи убежище, с твърдението, че правното основание е погрешно и че решението не е пропорционално или адекватно за целта си. Миналия юни Европейската комисия обяви започването на процедури за нарушение срещу Чешката република, Унгария и Полша за неспазване на задълженията им по решенията за преместване. Досега нито Унгария, нито Полша са преместили някого от квотата си, докато Чешката република не го е направила от август 2016 г.
Според данни на ВКБООН към момента в Гърция са останали около 50 000 лица, търсещи убежище. В Италия през 2016 г. пристигнаха рекордните 181 436 души. Досега тази година в страната са пристигнали 99 742 души, главно от Либия.
Досега България е приела по квотите на ЕС за разселването на мигранти 50 души, пристигнали в Гърция. Това показват данни на Европейската комисия. От Италия нашата страна следва да приеме 471 души, като до юни желание да дойдат у нас са проявили 140 мигранти.

http://bgjournal.info/evroparlamenta-bez-povetche-opravdaniya-za-premestvaneto-na-bezhantsi-solidarnostta-v-es-ne-e-ednoposotchna-ulitsa/

@ Планът Сорос за „миграционна революция“ в Европа
@ Сорос спонсорира бежанската вълна в Европа (и претопяването)
@ Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)
@ Потресаващи документи от DC LEAKS: Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки
@ Орбан посочи Сорос за гробокопач на Европа 

@ Йезуит разкрива как Ватикана създаде Исляма и с каква цел – Папа Франсис: "Корана и Библията са еднакви"
@ "Исляма последната надежда на революцията" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!