Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ВЛАДИМИР ПУТИН отново ПРЕДУПРЕДИ САЩ: СПРЕТЕ злобната РУСОФОБИЯ! Имаме ОРЪЖИЕ, което ще ви УНИЩОЖИ! Истината е СТРЕСИРАЩА!

Злобната русофобия в управляващите кръгове на САЩ и в подчинените им медии се разраства с всеки изминал миг. Няма как да се отрече подобно заключение, защото сами сме свидетели, на препускащите в галоп, политически събития около Русия и в света.

За всички стана безпощадно ясно, че  ядреният обръч от американски военни бази около Русия не успя да уплаши руския народ и президента Владимир Путин. Украинските майдани, ликвидиране икономиката на страната и превръщането й в американски фортпост за внезапно нападение срещу Русия, включително с ядрено и биологическо оръжие, също не успяха да уплашат никого в Руската федерация. Провали се с гръм и трясък, подготвяната, финансирана, обучена и въоръжена от ЦРУ, армия на терористите от Ислямска държава в Сирия и Ирак. Безпрецедентното нахлуване на въоръжени и маскирани американски командоси в дипломатически мисии на Русия в САЩ, с цел да провокират страх и ужас сред дипломатите и служителите, предизвикаха в Русия само едва сдържан гняв.

Затова янките преминаха към следващата фаза. Започнаха преднамерено и целенасочено да създават нова Карибска криза, както я определи основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж. Този път на Корейския полуостров.

То бяха бойни кораби от флота на САЩ, които нахлуха в Южнокитайско море, насочвайки се към Северна Корея. Бяха яростни изявления на „гръмовержеца“ Тръмп, който заплаши КНДР с яростен отговор, който ще унищожи страната в адски пламъци. После Белият дом реши да налага санкции на всички страни, които поддържат бизнес контакти с КНДР. Сега Тръмп направо заплашва Северна Корея с ядрен апокалипсис.

Много експерти в САЩ и Русия наричат тази обстановка, не другояче, а трескава подготовка на самозабравилата се вашингтонска върхушка за Трета световна война. И както може всеки да се досети, отново в центъра на бойните действия, САЩ планират да поставят Руската федерация и страните от Европейския континент.

Именно в тази изключително сложна реалност в Европа, Близкия Изток, Корейския полуостров и света, руският президент Владимир Путин заяви, някак съвсем между другото, без да поставя особен акцент на думите си, че който стане лидер в сферата на  изкуствения интелект, той ще бъде „властелин на света.

Веднага звани и незвани „анализатори“ се хвърлиха да коментират думите на руския президент. И да ги преиначават, доколкото могат. В тази вакханалия на русофобията се включи и американският изобретател и милиардер Илон Мъск. Малко по-завоалирано, той заяви, че надпреварата за превъзходство в сферата на изкуствения интелект, най-вероятно ще доведе до Трета световна война.

Целта на този пост на Илон Мъск в  Туитър е да покаже, че „лошият“ Путин дава ход на надпреварата за изкуствения интелект, докато „добричките“ американци се чудят как да го спрат.

Това, разбира се, е абсолютно невярно. И, както повечето изявления, които идват от Щатите – манипулативно.

Най-напред, руският президент в прав текст казва, че изкуственият интелект е най-страшното оръжие в нашето съвремие. Че дори ядрените бомби и различните противоракетни чадъри на янките, ще се окажат безполезни пред „умните“, роботизирани автономни военни системи.

Нещо повече. Владимир Путин заяви, че изобщо не му се иска монополът върху изкуствения интелект да бъде съсредоточен в едни конкретни ръце, имайки предвид САЩ, които отдавна се мъчат да създадат работещи автономни роботизирани бойни машини.

Затова, според руския лидер, РФ трябва да влезе в тази надпревара, наложена й от САЩ. За да не позволи янките да монополизират сферата на изкуствения интелект.

Следователно думите на Владимир Путин са категоричнопредупреждение към Вашингтон. Русия не само е наясно с възможностите на изкуствения интелект. Русия вече има роботизирани бойни системи, управлявани от изкуствен интелект.

Нека си спомним само, „случайно“ изтеклата преди година  информация за новата руска подводница „Статус – 6, която представлява подводен робот с изкуствен интелект. Предназначението на подводния апарат е да порази всички крайбрежни обекти от военната и гражданска инфраструктура на врага. И да й нанесе гарантиран неприемлив ущърб, посредством радиоактивно заразяване. А както знаем в крайбрежието на САЩ са всички мегаполиси.

Нека си спомним и за изкуствения интелект, който управлява роботизираната ядрена система за ответен удар, наречена „Периметър“. Наричат я още оръжие на възмездието, а янките са й дали друго име – „Ръката на мъртвеца“. Защото дори да предположим, че целият ядрен арсенал на Русия, по някакво чудо, бъде унищожен от САЩ, то в такъв случай се включва системата „Периметър“, която нанася смъртоносния удар на възмездието. За да знаят американските кучета на войната, че няма спасение.

Нека щатските войнолюбци да си правят сметката. Защото този път и противоатомните скривалища няма да ги спасят. Роботите ще ги открият навсякъде. И ще ги унищожат.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!