Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Дунарит”, Галъп и Цв. Василев разтресоха управлението. Министър гори

Трус в управлението след интервю на Цветан Василев и скандала с „Дунарит”. Тричленката „Цацаров, Борисов, Пеевски” предприела спешни мерки за овладяване на ситуацията. Това съобщиха за Фрог нюз източници от правителството и магистратурата. Паниката сред тримата големи се засилила след последните разкрития за корупция по върховете на държавата на банкера от Белград в интервю на Люба Кулезич по BIT и последните социологически изследвания на „Галъп”. От тях става ясно, че 70 на сто от българите са убедени че КТБ е срината умишлено, а всеки втори е категоричен, че в ГЕРБ и БСП има корупция. Било наредено в сряда икономическият министър Емил Караниколов да даде изявление по скандала с „Дунарит”. Той бил критикуван остро от босовете му за неадекватните действия и изявления досега по казуса с национализацията на предприятието. Сериозен принос в развенчаването на абсурдните обяснения на Караниколов бяха аргументите на бизнесмена Емилиян Гебрев изтъкнати по бТВ във вторник сутринта.

Считаният за лично назначение на Пеевски, но чрез квотата на „Атака”, Караниколов, е пред изхвърляне от кабинета. Чрез неговото отстраняване управяващите ще се опитат да спрат земетресението в кабинета и да се дистанцират, заявявайки, че идеята е била негова. Ако Караниколов не се справи в сряда със задачата да преобърне ситуацията в полза на кръга, който иска да присвои по криминален начин „Дунарит”, го чакат големи неприятности. Много е вероятно именно той да влезе в ролята на „бушон”. Освен това щяло да отпадне поне едно обвинение за ролята на Пеевски в реденето на министерски постове.

Напрежението в страната расте. Хората са бесни от мутризацията на управлението и контрола на институциите от организираната престъпност. Много структури на ГЕРБ не приемат арогантното обяснене на Цветан Цветанов, че общинарят Лазар Влайков, с чийто пистолет бе убит собственикът на ресторант във Виноградец, бил с чисто кримиинално минало. Те са отвратени от опитите да се замаже поредния пример за това какви кадри се издигат от централното ръководство. 

https://frognews.bg/novini/dunarit-galap-tsv-vasilev-raztresoha-upravlenieto-ministar-gori.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!