Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пропусналият Шипка, Бойкос Борисакис ще празнува Съединението в... Гърция - заграбилата най-много наши земи...

Изключително грозен жест към България направи премиерът Бойко Борисов, като на връх Съединението, отиде в... Гърция. Вместо да е тук, и да празнува с народа си най-голямото освободително събитие, извоювано със собствени сили, той се озова край Егея, за да присъства на подписването на споразумение за ж.п. линия. Абсурдното е, че дори присъствието му не е нужно, ще подписват други. Това не е междуправителствен договор на премиерско ниво. 
Но съвсем очевидно е, че Гърция умишлено е организирала подписването така, че да съвпадне с 6 септември. Това не е никакъв празник в Гърция и те могат да кажат, че става дума за обикновен работен ден. Но за България е, и българската дипломация би следвало да поиска друга дата. Случилото се е все едно Ципрас на връх деня на независимостта на Гърция, да иде да преговаря с Меркел в Брюксел. Добре е да припомним, и че това е поредна анти-българска демонстрация на Бойко, който пропусна и честванията за победата на Шипка преди няколко дни.

Гърците ни се подиграват за пореден път, а наглият ни премиер по същество предаде страната си. В деня на Съединението, той е на софра в Гърция, която е страната заграбила исторически, най-много български земи. Поне 60-70 хиляди квадратни километра от днешна Гърция са български. Две трети от самата Гърция, е разположена върху български изконни територии.
В цялата си история, гърците са ни се подигравали, правят го и днес, а част от подигравката е собственият ни премиер... Може би трябва да го наричаме вече Бойкос Борисакис...

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/09/blog-post_78.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!