Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Как да водиш диалог с хора, които бъркат Австрия с Австралия? А това е нивото на част от американския естаблишмент!

"Трудно е да се води диалог с хора, които бъркат Австрия с Австралия. Очевидно това е нивото на политическа култура на определена част от американския естаблишмънт". Така руският президент Владимир Путин окачестви американски политици, без да уточнява кои, коментирайки повишеното дипломатическо напрежение между Вашингтон и Москва, пише "Дневник". Според Путин за въпросните хора "нищо не може да се направи". Руският президент даде пресконференция в рамките на срещата на върха на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) в китайския град Съмън.

"Американската нация - това е велик народ, ако могат да търпят такъв брой хора с ниско ниво на политическа култура", добави още Путин, цитиран от ТАСС.

Според телевизия RT (бившата Russia Today) президентът е имал предвид коментарите през 2007 г. на тогавашния президент Джордж Буш, който на среща на Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество (APEC) в Австралия първо благодари на Сидни, че "е такъв добър домакин за среща на ОПЕК", и после разказа как бившият австралийски премиер Джон Хауърд е посетил "австрийски войски" в Ирак. 

"Не съм нито булка, нито годеник на американския си колега Доналд Тръмп, че да бъда разочарован от него", отговори руският президентна въпрос дали се е разочаровал от твърдата политика на новия стопанин на Белия дом към Москва. В отговор на въпрос дали ще се кандидатира за президентските избори през 2018 г. Путин посочи, че щом се заговори за предизборна кампания, всички спират работа.

"Това не трябва да се допуска. Трябва да се работи винаги и сега", каза руският държавен глава, цитиран от "Епицентър".

Сред другите теми, засегнати на пресконференцията, бе руската военна операция в Сирия. "Ние се борим срещу тероризма. Този проблем не засяга само тази страна и Близкия изток, а целия свят", коментира Путин.

http://www.glasove.com/categories/novini/news/kak-da-vodish-dialog-s-hora-koito-byrkat-avstriya-s-avstraliya 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!