Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветан Василев: Пеевски ми каза, че именно Плевнелиев го натиска чрез Лютви Местан, да тръгне срещу мен и КТБ

Действащият през 2013 г. президент Росен Плевнелиев упражнявал натиск да се действа срещу КТБ и Цветан Василев, а не срещу Делян Пеевски. Това стана ясно от интервю на банкера в предаването на Люба Кулезич ”Честно казано” по телевизия BIT.„Нямам съмнения, че и президента Росен Плевневнелиев е бил наясно с готвения удар срещу банката. В един от разговорите ми с Пеевски, той ми каза, че именно Плевнелиев го натиска чрез Лютви Местан да тръгне срещу мен и КТБ“, обясни банкерът. Василев разкри още, че още от времето на умишления фалит на КТБ при него непрестанно пристигат послания от ГЕРБ. Целта им винаги е била сплашване, а през последните месеци това е резултат и от центробежните сили в партията, които вече започват да се съмняват в правотата на Борисов по казуса КТБ.

Съпругата на Василев Антоанета допълни, че след всяка медийна изява на нея или съпругът й следват нови репресивни мерки от страна на прокуратурата и българските специализирани органи. Цветан Василев потвърди и фактите, оповестени в сигнала на организацията БОЕЦ, внесен в прокуратурата преди дни. Според него самият Василев е провел няколко срещи с тогавашния лидер на БСП Сергей Станишев, в който го е информирал за планираната атака срещу банката, но въпреки това бившият лидер на партията не е предприел нищо.

Според банкера на тези срещу е присъствал и бизнесмена Гриша Ганчев, който може да потвърди фактите. „Разбира се, че съм се срещал със Сергей Станишев – виждали сме се със съпругата му Моника Станишева в техния дом в Симеоново поне два пъти в началото на юни 2014 г. Гриша Ганчев също беше на тези разговори като свидетел“, заяви Цветан Василев.

„Да, вярно е, че Моника Станишева ни е посещавала във Виена. Това се случи във фоайето на един хотел – там има записи на камери и може да се докаже. Тя обаче имаше други идеи – да отворим кошницата и да пазаруваме медии в този момент“, обясни Антоанета Василева. „Моника Станишева ми каза „атаката срещу тебе е брутална“, спомня си още собственикът на КТБ. „Факт е, че Сергей Станишев не си изпълни задачите на председател на партия мандатоносител. Премиерът Орешарски също не направи нищо, нито финансовият министър по онова време Петър Чобанов, макар че на лични срещи ги уведомих за случващото се. Да не говорим за Борисов. През лятото на 2014 г. той каза, че виновни за погрома на КТБ са Орешарски, Чобанов и Иван Искров. Да видяхте някакви действия срещу тях, след като той стана премиер и на практика управлява и досега“, попита риторично Василев.

http://bgjournal.info/tsvetan-vasilevpeevski-mi-kaza-tche-imenno-plevneliev-go-natiska-tchrez-lyutvi-mestan-da-tragne-sreshtu-men-i-ktb/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!