Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бокова се оправда, не знаела каква е консултантската дейност на мъжа ѝ

Нямало конфликт на интереси в ЮНЕСКО заради скандала с Азербайджан

"Погрешно е да се замесва моето име. Нямам нищо общо с този случай и вече съм информирала в. "Гардиън" за това". Така генералната директорка на ЮНЕСКО Ирина Бокова коментира пред "24 часа" публикация на британското издание, според което съпругът ѝ Калин Митрев е замесен в схема за пране на пари, свързана с Азербайджан. 

Пред в. "Гардиън" по-рано Бокова отрича между бизнеса на мъжа ѝ и нейната роля в ЮНЕСКО да има конфликт на интереси. Тя посочва още, че не е запозната с консултантската дейност на съпруга си.

По повод на припомнянето на в. "Гардиън", че българката е връчила едно от най-високите отличия на организацията, медалът на Моцарт, на азербайджанската първа дама и вицепрезидент Мехрибан Алиева и че е организирала изложба в централата на ЮНЕСКО в Париж, озаглавена „Азербайджан – Страна на

толерантността", Бокова отговаря пред британското издание: "Като генерален директор на агенция на ООН задължението ми е да развивам работещи отношения с всички членове на организацията в съгласие с политиките, установени от държавите членки. Азербайджан не е изключение".

http://www.faktor.bg/bg/articles/bokova-se-opravdava-za-obvineniyata-ot-tereza-mey 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!