Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вучич категоричен: Сърбия не иска в НАТО, ще градим своя армия!

Американците трябва да знаят, че Сърбия е страна, която сама взема своите решения, заяви сръбският президент

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че "Сърбия не иска да членува в нито един военен съюз и желае сама да взема своите решение и да развива собствена армия", предава електронното издание на белградския Večernje novosti, цитирано от "Фокус". 

Според сръбския президент в централата на НАТО посрещат с разбиране решението на Сърбия и "никой не тласка страната към членство в Алианса". 

"За нас е важно не само да повишим заплатите на армията и полицията, но и да реализираме цялостна програма за жилищно настаняване на нашите военнослужещи и полицаи", смята Вучич. 

По повод изявлението на американския сенатор Рон Джонсън за бъдещето на Руския хуманитарен център в Ниш, сръбският президент уточнява, че "сенаторът е заявил това, което може да се чуе от всеки американец, а именно, че не иска Руския център в Ниш да получи дипломатически статут и не желае присъствието на руснаците, така както всеки руснак не иска да види Сърбия в НАТО, но те трябва да знаят, че Сърбия е страна която сама взема своите решения".

http://epicenter.bg/article/Aleksandar-Vuchich-kategorichen--Sarbiya-ne-iska-v-NATO--shte-gradim-svoya-armiya--/135527/7/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!