Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сирийската армия разби обсадата на Дейр ез-Зор (Видео) Френските инструктори са в траур...

Бойни самолети на руските Въздушно-космически сили подкрепят от въздуха настъплението на правителствените войски

Армията на Сирия разби дългогодишната обсада на „Ислямска държава“ на правителствения анклав Дейр ез-Зор, навлизайки във военна база в града, предава AFP, като се позовава на сирийската държавна агенция. „Армията на САР напредва към източната част на Дейр ез-Зор и разби обсадата на „Ислямска държава“, се казва в съобщение от агенция SANA.

Мащабното настъпление на правителствените части се подкрепя по въздух от бойната авиация на руските Въздушно-космически сили.

„В източната част на Сирия правителствените войски при подкрепата на руската авиация развиват настъпление към град Дейр ез-Зор. Групировката на сирийските войски под командването на генерал Хасан Сухел, действаща в южната част на провинция Ракка, през последните денонощия се е придвижила на осем км. и е овладяла две стратегически важни височини“, пише в официално заявление на руското министерство на отбраната.

По данни на руските власти отрядите на сирийската армия, водещи настъплението в посока Ес Сухне в резултат на настъплението са изтласкали терористите от „Ислямска държава“ от позициите им край пътя между Палмира и Дейр ез Зор и са достигнали до покрайнините на населеното място Бир Калакеб.

Междувременно руската фрегата "Адмирал Есен" изстреля крилати ракети "Калибър" по позиции на ислямистите край Деир ез-Зор. Атаката е била срещу укрепления в предградията на град Еш-Шол, които се отбраняват от терористи, пристигнали от Русия и страни от ОНД.

"Ударите с "Калибър" са нанесени по предварително разузнати по няколко канала и установени цели на терористите от ИДИЛ", съобщиха от военното министерство в Москва. Оттам подчертават, че сирийската армия продължава операцията по унищожаването на бойните части на ислямистите в района на Деир ез-Зор. Разгромът на терористите и деблокирането на града ще стане крупно стратегическо поражение за "Ислямска държава", подчертават от руското министерство на отбраната.

http://epicenter.bg/article/Siriyskata-armiya-razbi-obsadata-na-Deyr-ez-Zor-/135535/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!