Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италиански прокурори, дето съдиха мафията, поемат правосъдието след протеста, политиците в паника...

След много провокации и спекулации относно това какво точно цели протестът на 11-ти, и какво означава "смяна на системата", наши източници ни докладваха за една от предвидените промени, която буквално ще разкърти цялото статукво.
Макар да е неофициално и непотвърдено, става ясно, че съдебната реформа ще приключи буквално за 1 нощ, като цялата работа бъде предадена на италиански прокурори, които от години се занимават с разследване на мафията и на връзките и с политическия елит.
Наша бърза проверка с адвокати установи, че това е напълно възможно. Италианците са граждани на ЕС, и като такива имат право да работят във всяка страна-членка. От друга страна, магистратските постове не са политически поне чисто формално, т.е. конституционното изискване за българско гражданство го няма (както го има например за депутатите). Така италианците могат да станат и прокурори, и съдии, и разследващи, всякакви.

Трябва единствено да отговарят на изискванията за образование и опит, което естествено едва ли може да им се оспори.
Така буквално за 1 нощ цялата борба с корупцията и политическата пасмина ще мине в ръцете на хора, считани понякога за луди и неконтролируеми. Това означава, че свещените крави в политиката ще приключат, всякакви чадъри и дъждобрани изчезват. Няма значение кой какъв е и кой го е закрилял. Влиза си в пандиза, точно както влязоха десетки италиански министри и депутати, та дори премиери бяха ефективно осъдени.
Разбира се, подобен шок би засегнал не само ГЕРБ, макар те да са най-престъпната групировка от всички. Това би било разкъртващо и за БСП,  и психо-десните, много от които също ще се озоват с раирани ризи. А одиозен герой като Пеевски, който може да съществува само в смешна държава като България, ще има да копа траверси за десетилетия напред.
Дори само заради този проект, който очевидно е напълно осъществим, си заслужава да се подкрепи протестът. Какво ли са замислили организаторите по другите точки, които са обявили само с по няколко думи, и загадъчно мълчат за повече...
Протестът, припомняме, е на 11 септември от 17 ч. пред Парламента...

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/09/blog-post_31.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!