Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не трябва да има протести на 11-ти, тогава почитаме американските жертви...

В разгорещения дебат около протеста за сваляне на Бойко Борисов на 11 септември, се включи и американският посланик Ерик Рубин. Вероятно разтревожен за най-вярната марионетка на САЩ в Източна Европа, той съобщи, че е против какъвто и да било вид протести точно на 11 септември, защото тогава се почита паметта на жертвите на тероризма от 2001 г.
На въпросната дата други протести няма предвидени, съответно - г-н Рубин очевидно иска да попречи единствено на бунта срещу ГЕРБ и мутренското правителство.
Това е е очевидно продължение на политиката, започнала още от Рузвелт да се подкрепят всевъзможни изроди и диктатори по света, стига да са лоялни на САЩ.

Известната реплика е "Кучи син, но наш кучи син", произнесена по повод на латиноамериканско мекере, което през 30-те години американците са поддържали, въпреки терора над местното население.
Твърде малко вероятно е подкрепата на посланика да помогне, доколкото авторитетът на САЩ в България е на най-ниската си точка, и по-скоро може да се получи обратен ефект. Възможно е обаче по нареждане на Посолството, властите изобщо да отменят всякакви публични събития на тази дата, с аргумента за "почитане на жертвите на тероризма". Тогава протестът, насрочен за 17 ч. пред Парламента, ще стане незаконен и никой не знае какво точно ще се случи. Доколкото той вече реално не може да бъде отменен дори от инициаторите си...

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/09/11_46.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!