Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прокуратурата: „Дайте 15 милиона и няма да имате проблеми." – А той скръндза! А как стана банкер бе?

А как стана банкер бе? Стоя извън мафията ли?

Антикорупционист го раздава изведнъж? Е сега ще видиш борба с корупцията!

Кулезич: Прокуратурата поискала от Цветан Василев 15 милиона евро

Прокуратурата е рекетирала Цветан Василев, стана ясно от интервю на Люба Кулезич за телевизия BIT.
Каза ли са му: „Дайте 15 милиона и няма да имате проблеми. Искали са му пари, за да няма дело срещу него. Семейство Василеви са рекетирани не в България, а в Сърбия”, обясни тв водещата, която ще излъчи цялото интервю в понеделник, вторник и в сряда  предаването „Честно казано с Люба Кулезич”. 
 
През 2014 г. са искани и други пари. В друго интервю ще каже имената на прокурорите, които са му поискали пари. Притискат семейство Василеви чрез дъщеря им, за да ги накарат да се откажат, анализира Кулезич.
 
„Дунарит” като компания има дълг към 14 юни 2014 г., когато затваря КТБ.

Мениджърите държат да търсят решение. По някакъв начин Пеевски придобива всичките активи на „Дунарит” след закриването на банката. Едоардо Миролио продава всичките си цесии на Пеевски. „Виафот” е свързана с Пеевски. Тя е регистрирана на Верджинските острови. Мениджърите направиха всичко възможно да върнат кредитите на майката на „Дунарит” – „Хедж инвестмънт”. Планът на прицелилите се към „Дунарит” не успява.

Тогава включват целия арсенал само и само Пеевски да овладее дружеството. 65 млн. евро са за плащанията на задължения на „Дунарит”. Сега трябваше да има обвиняеми в лицето на синдиците, на Държавната консолидационна компания и „потръчкото” Караниколов. Те попаднаха в своя капан. Борисов се появи като Александър Матросов", това е част от интервюто на Цветан Василев.

Има въпроси, чиито отговори остават загадка. Как Миролио продава всичките си цесии на Пеевски и как Пеевски придобива "Техномаркет"? Миролио претърпя тежка катастрофа и загина жена. Това прокуратурата не разследва. След тази катастрофа Миролио продава всичко на Пеевски и изчезва, коментира Кулезич.

https://frognews.bg/novini/prokuraturata-poiskala-tsvetan-vasilev-15-miliona-evro.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!