Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Да не обидят папата и исляма???: Радев отказа да преименува връх „Мусала“ („Мус Аллах“), на „Свети Иван Рилски“

Йезуит разкрива как Ватикана създаде Исляма и с каква цел

Президентът Румен Радев отказа да преименува най-високия връх у нас и на Балканите „Мусала“ на „Свети Иван Рилски“. Това съобщиха от Областната управа на София. Името „Мусала“ се предполага, че е турско арабско, и привържениците на промяната смятат, че отговаря на „Мус Аллах“, което значи „близо до бог“. Свети Иван Рилски е най-почитания български светец и покровител на народа ни. Това е един от аргументите, с които е поискано преименуването.

Предишният президент Росен Плевнелиев също отказва да именува една от най-големите ни природни и туристически забележителности на най-обичания от народа ни светец.

Това става ясно от писмо, изпратено до Областния управителна Софийска област Илиан Тодоров, подписано от Цвета Тимева – секретар по регионално развитие и председател на Комисията по наименуване на обекти с национално значение и населени места към президента. Членовете на Комисията са единодушни, че няма да подкрепят предложението на Областния управител, като в мотивите си изтъкват нуждата от „широк кръг консултации, включително с експерти и специалисти“, както и от „сериозен обществен дебат“.

Друг мотив за отказа е неизяснената етимология на името Мусала и липсата на еднозначни и категорични мнения.
От комисията аргументират отказа и с това, че промяната на името щяла да наложи промяна на наименованието навсякъде, където то фигурира – в документи, карти, справочници и др., каквато изрична необходимост към момента не била налице.

http://bgjournal.info/rumen-radev-otkaza-da-preimenuva-nay-visokiya-vrah-u-nas-musala-na-sveti-ivan-rilski/ 

Френският журналист Тиери Мейсън: Борисов е ШЕФ НА МАФИОТСКИ BG КАРТЕЛ за износ на НАРКОТИЦИ И ОРЪЖИЕ за терористите от Ал Кайда и Ислямска държава в Сирия и Ирак! Вижте Ужасяващите подробности!

Йезуит разкрива как Ватикана създаде Исляма и с каква цел

Тиери Мейсън: Бойко Борисов доставя наркотици и оръжие в Ливан и Сирия за Ал Кайда и ИДИЛ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!