Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дъждът загаси Кресна след 6 дни безпомощност - Баш пожарникарят не бе на мястото на инцидента

Дъждът успя да изгаси пожарите в Кресненско, които властта безпомощно се опитваше да овладее 6 дни. За разлика от други такива случаи, този път премиерът не бе на мястото на инцидента, въпреки професионалната си квалификация и това може би обяснява нещата.

КОЙ откраднал €300 милиона с пожара в Кресна, до дни идва проверка на ОЛАФ

Пожарът точно по трасето, дето искат фирмите на ГЕРБ, Бойко нищо не чул,… но откриха виновника!

Разкъртващо: От 2014 г. ЕС не е давал пари за България, Бойко строи само със заеми...

"Преди шест дни по заповед на премиера беше активиран Националният план при бедствия в частта заплаха от голям пожар. Създаден бе бързо Национален кризисен щаб", припомни министърът и уточни, че заповедта вече е изпълнена.

Досега в гасенето на пожара средно на ден са се включвали по 500 пожарникари, сред които доброволците от Министерство на отбраната и Агенцията по горите. „70 единици техника: двата военни вертолети. Днес включихме такъв от частна фирма“, допълни Радев. По думите му хората от населените места в околността вече могат да се завръщат.

„Остава контролираният достъп от полицията поради причините, които сме обяснявали досега. Ток има навсякъде, включително в тунела. Няма проблем с далекопроводите“, коментира Радев.

Министърът на вътрешните работи предупреди хората да внимават, когато варят компоти и палят огньове, защото така може да възникне пожар. „Движението по пътя е нормализирано“, каза министър Радев. Той обърна внимание на шофьорите да не хвърлят фасове от прозорците на колите си.

http://19min.bg/news/8/91968.html#91968 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!