Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КОЙ откраднал €300 милиона с пожара в Кресна, до дни идва проверка на ОЛАФ

300 милиона евро от одобреното вече финансиране ще приберат Бойко Борисов и приближените му фирми, които строят магистрала "Струма". Това научихме от високопоставен чиновник в Брюксел, който ни съобщи също, че вече е образувано разследване в ОЛАФ, но още не е оповестено.

Парите ще се откраднат, защото те вече са отпуснати и одобрени, и би следвало да идат за еколого-съобразно разчистване на терена, върху който ще се строи магистралата. Бойко може да сече, и да полага асфалт, но трябва да се погрижи за природата наоколо. Именно затова в бюджета е предвидената сума.

Но сега като цялото трасе е от изгорени дървета, реално природа за възстановяване не съществува. Магистралата ще мине през изпепелена земя и няма никакви екологични разходи.

Така ЕС е дал парите, но фирмите-строители реално няма да направят нищо срещу тях. Направо в джоба на Бойко.

Тъй като проектът вече е одобрен, и ако се спре, може да се провали изобщо финансирането, тъй като изтичат много срокове, то Комисията не може да направи това. Но еврократите пращат ОЛАФ, който най-вероятно ще установи нарушенията и ще ни застави да върнем от бюджета не само тази сума, а изобщо цялото финансиране за магистралата. Разбира се, няма да ги връща Бойко, а данъкоплатецът...

Източник: Фейсбук...

http://www.gudelnews.com/2017/08/300_29.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!