Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каролев бесен: Ай, сиктир! Френската изгъзица "социален дъмпинг" си е изцяло техен проблем

Нежелаещият да се реформира и да си оправи собствените бакии Запад не може отнеме всички конкурентни предимства на по-бедните "партньори" в ЕС

Не стихват коментарите в социалните мрежи за резултатите от визитата на френския президент Еманюел Макрон в България. Искането му да подкрепим Франция в битката и срещу т. нар.“социален дъмпинг“ бе прието на нож икономисти и от представители на бизнеса.
 
Публикуваме коментара на Владимир Каролев:
 
„Българската икономическа общност има отговорността да обясни сега, че френската изгъзица "социален дъмпинг" си е изцяло техен проблем.
 
Това, че френският тираджия си губи работата, защото иска 8 000 евро заплата, а френската социална държава е толкова раздута, че върху тия 8 000 евро заплата начислява 6 000 евро осигуровки и данъци, си е изцяло проблем на френската държава. Конкуренцията и пазарът оценява, че цената на този труд е около 2 500 - 4 000 евро, т.е. колкото взимат българските шофьори, изхвърляйки от пазара и взимайки работата на френските, немските, белгийските, т.н.  

Имайте предвид, че най-вероятно утре цената на този труд ще бъде около 0 евро - т.е. камионите ще бъдат на автопилот. Тогава, мосю Макрон какъв дъмпинг ще измисли - "роботизиран дъмпинг"? И къде ще ходи, в Калифорния и Токио да убеждава Тръмп и Абе да си унищожат IT индустриите, щото френските тираджийски синдикати са обсъдили Айфела? Тръмп и Абе дали ще го гушнат тогава или ще го напъдят с голямата тояга?

След "социалния дъмпинг" ще дойде "данъчния", "имотния", "осигурителния", "логистичния" и т.н. - докато нежелаещият да се реформира и да си оправи собствените бакии Запад не отнеме всички конкурентни предимства на по-бедните "партньори".

Ай, сиктир!"

http://epicenter.bg/article/Vladimir-Karolev--Frenskata-izgazitsa--quot-sotsialen-damping-quot--si-e-iztsyalo-tehen-problem/134910/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!