Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Макрон дойде, видя и победи. Бойко Борисов полегна на петлите за дъмпинга на европейския пазар, Румен Радев страстно лобира за Западните Балкани. Кой плаща заплатите на тия двамата: България или Франция?

Велизар Енчев

МАКРОН ДОЙДЕ, ВИДЯ И ПОБЕДИ. БОЙКО БОРИСОВ ПОЛЕГНА НА ПЕТЛИТЕ ЗА ДЪМПИНГА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР, РУМЕН РАДЕВ СТРАСТНО ЛОБИРА ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ. КОЙ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ НА ТИЯ ДВАМАТА: БЪЛГАРИЯ ИЛИ ФРАНЦИЯ? 

Полският премиер Беата Шидло определи варненските изявления на френския президент за Полша като арогантни. Това е реакция на държавник с лично и национално достойнство, за разлика от българските васали, раболепно полегнали пред арогантния Макрон. Борисов бе длъжен да реагира по-остро на френските нападки срещу поляците, защото Варшава брани и нашите интереси. Ала да не бъдем максималисти. Охраняващ джиповете на СИК не знае що е туй достойнство – то нито се яде, нито се търгува, нито се бие с бухалка… Макрон щял да ни подкрепя за членството в Шенген и Еврозоната срещу българска подкрепа за френските реформи на трудовия пазар в Европа. Тази трампа е кон за кокошка, защото: Членството на България в Шенгенската зона зависи от Холандия, наложила вето на българското и румънското присъединяване към Шенген.

Влизането ни в Еврозоната зависи на първо място от Европейската централна банка, която има силни резерви към българските търговски банки, след като КТБ рухна с „помощта“ на БНБ. Всъщност Франция изтъргува нещо, което не е нейно и не зависи от нея, но получи това, което е в нейна полза. Връх на нахалството бе настояването на Макрон рязко да бъдат намалени парите за сближаване между най-бедните и най-богатите държави. Борисов послушно се съгласи. И като капак на всичко, президентът Радев страстно лобираше пред Макрон за приемането на Западните Балкани в ЕС, без да обели и дума за сръбската асимилация на българите в Западните покрайнини. За тази Сърбия воюваше днес Радев, сякаш е сръбски, а не български президент! Не случихме на държавници! Но на лакеи – Дал Бог!

Велизар Енчев 

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

"Исляма последната надежда на революцията" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!